Uudenlainen Iho ja aurinko -kurssi atoopikoille alkoi tänään verkossa

5.4.2022

Tänään alkoi uusi aikuisille atoopikoille suunnattu Iho ja aurinko -verkkokurssi. Kyseessä on ensimmäinen Allergia-, iho- ja astmaliiton aurinkopainotteinen kurssi, joka järjestetään kokonaan verkossa.

Perinteisesti aurinkopainotteisia kursseja on järjestetty Kanariansaarilla. Kyseisten kurssien rahoituksen päätyttyä, järjestää Allergia-, iho- ja astmaliiton kurssitiimi korvaavaa kurssitoimintaa, jossa ohjeistetaan turvalliseen auringon ottoon ja opastetaan saamaan parhaan mahdollisen hyödyn auringonvalosta. Valon hoitavista vaikutuksista kerrotaan kaikilla atopia-aiheisilla kursseilla. Iho ja aurinko -kurssi on kuitenkin ensimmäinen verkkokurssi, jossa keskitytään suoraan auringon valon atoopikoille tuottamiin hyötyihin. Tavoitteena on kehittää toimintaa ja järjestää aurinkopainotteisia verkkokursseja jatkossa myös muille ihosairausryhmille.

Atooppisen ihon yksi hoitomuoto on auringon valo. Auringon valolla on ihon tulehdusta parantavia vaikutuksia. Toisaalta sen on todettu auttavan myös ihon terveyden ylläpidossa, kun ihon tulehdusta on ensin saatu lievitettyä lääkehoidon avulla.

– Monet atoopikot hyötyvät auringon valon vaikutuksista. Tällä kurssilla keskitytään siihen, millä tavoin auringossa voi oleskella turvallisesti. On tärkeää kuitenkin muistaa, että kyseessä on lääkinnällinen hoito, joka ei sovellu kaikille ja liiallisella auringonvalolla on myös haittoja. Yksi tärkeä kurssin sisältö ja tavoite on, ettei auringossa kärähdetä, kertoo Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkokurssikoordinaattori Sanna Pitkänen.

Iho ja Aurinko -verkkokurssin sisällössä on kaksi teemaa: atopian hoito sekä auringon vaikutukset atopiaan ja kokonaishyvinvointiin. Kurssi järjestetään Allergia-, iho- ja astmaliiton uudella kurssialustalla, jossa on erilaisia tietoiskuja, videoita ja tehtäviä, joita kurssilainen voi tehdä omaan tahtiin. Kurssilla kuullaan lääkärien luentoja ja asiantuntijoiden tietoiskuja. Keskeisessä roolissa kurssilla on vertaiskeskustelut, joiden aikana kurssilaiset keskustelevat keskenään. Lisäksi kolmen viikon aikana asiantuntijat vastaavat kurssilaisten terveysaiheisiin kysymyksiin.

Ensimmäisen Iho ja Aurinko -verkkokurssin pohjalta kurssin sisältöä kehitetään ja lähempänä syksyä tullaan järjestämään myös toinen aikuisille atoopikoille suunnattu aurinkopainotteinen verkkokurssi. Verkkokurssien lisäksi atoopikoille järjestetään kursseja kotimaan kurssipaikoissa. Ajantasainen kurssitarjonta löytyy kurssitoiminnan verkkosivuilta allergia.fi/kurssit.

Lisätietoja:
Verkkokurssikoordinaattori Sanna Pitkänen, Allergia-, iho ja astmaliitto, etunimi.sukunimi@allergia.fi, puh. 040 1458 064.

Sivua päivitetty: 5.4.2022