Presidentinvaalien äänestyspaikoilla keräys pitkäaikaissairaille ja vammaisille

9.1.2024

Pitkäaikaissairaiden ja vammaisten hyväksi järjestettävä pieni ele -vaalikeräys alkaa 17.1. presidentinvaalien yhteydessä. Vapaaehtoiset lipasvahdit keräyslippaan kera tapaat äänestyspaikallasi.

Allergia-, iho- ja astmaliitto on mukana keräyksessä ja lahjoituksilla autetaan myös allergioita, astmaa ja ihosairauksia sairastavia sekä palovamman kokeneita.

Lipasvahdit ovat suurin osa itse pitkäaikaissairaita tai vammaisia. He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhemman kanssa ja olleet vuosikymmeniä osana pieni ele -vaalikeräyksen vapaaehtoisporukkaa.

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Keräyksen 117 vuoden historian aikana monelle lahjoittaminen pitkäaikaissairaille ja vammaisille on ollut perinne. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet pitkäaikaissairaat ja vammaiset ovat saaneet tukea: vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

pieni ele -vaalikeräys on 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön välistä yhteistoimintaa. Järjestöjen paikallisyhdistykset toteuttavat keräyksen vapaaehtoisvoimin ympäri Suomen. Vapaaehtoisia on mukana toistakymmentä tuhatta. Suurin osa vapaaehtoisista on itse avunsaajia eli pitkäaikaissairaita tai vammaisia.

Tutustu lisää pieniele.fi

Sivua päivitetty: 9.1.2024