Liiton uusi Happihyppely-hanke pyrkii saamaan ikääntyneet liikkeelle

5.6.2023

Allergia-, iho- ja astmaliitossa on alkanut kesäkuun alussa uusi kaksivuotinen liikuntahanke. Sen tavoitteena on aktivoida yli 65-vuotiaita vähän liikkuvia astmaa, allergioita ja ihosairauksia sairastavia löytämään liikunnan ilon ja motivaation hoitaa omaa terveyttään liikkumalla.

Hankkeen aikana järjestetään paikallisia ryhmiä, joissa etsitään uusia tapoja lähteä liikkeelle. Lisäksi järjestetään isompia tapahtumia, joissa tarjotaan muun muassa tietoa liikkumisesta pitkäaikaissairauden kanssa ja innostetaan ihmisiä kokeilemaan uusia tapoja nauttia luonnossa liikkumisesta. Hanke myös kouluttaa paikallistasolla uusia vapaaehtoisia liikunnan mahdollistajiksi.

Hankkeen koordinaattorina toimii fysioterapeutti ja terveyden edistäjä Anna-Riikka Murtonen-Pesonen, jolla on kokemusta vastaavista hankkeista.

– Hanke on kiinnostava mahdollisuus kokeilla uusia toimintatapoja ja innostaa ihmisiä menemään luontoon. Odotan innolla kohtaamisia ja sitä, että pääsemme suunnittelemaan ja toteuttamaan toimintaa yhdessä, Murtonen-Pesonen kertoo.

Murtonen-Pesonen lupaa, että jo syksyllä tullaan toteuttamaan Happihyppely-tapahtumia eri puolella Suomea.

Hanke on valtakunnallinen ja sitä toteutetaan yhdessä Eläkeliiton, Mieli ry:n, Suomen Ladun ja Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistysten kanssa.

Sivua päivitetty: 5.6.2023