Ammattilaiswebinaari atooppisen ihottuman vaikutuksista ja uusimpien potilaskyselyiden tuloksista

15.10.2021

Sosiaali- tai terveysalan ammattilainen! Tule iltapäiväwebinaariin kuulemaan atooppisen ihottuman kokonaisvaltaisista vaikutuksista ja uusimpien potilaskyselyjen tuloksista.

Webinaari järjestetään Teams-alustalla tiistaina 16.11. klo 15-16.

Atooppinen ihottuma vaikuttaa monin tavoin sairastavan ja koko perheen elämään. Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisena olet tärkeässä asemassa sairastavien ja heidän läheistensä tukemisessa.

Allergia-, iho- ja astmaliitto järjestää yhteistyössä Sanofin, AbbVien ja Pfizerin kanssa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun webinaarin atooppisen ihottuman vaikutuksista. Tilaisuus järjestetään osana vuoden 2021 Ihoviikkoa.

Webinaarissa keskitytään etenkin sairauden psyykkisiin ja sosiaalisiin vaikutuksiin:

* Miten atooppinen ihottuma vaikuttaa elämän eri osa-alueisiin? Uusimpien potilaskyselyiden tuloksia/ Risto Heikkinen, Allergia- iho- ja astmaliitto

* Miten sinä ammattilaisena voit auttaa sairastavaa jaksamaan arjessa ja miten sairastavaa voidaan tukea moniammatillisesti? /Asiantuntija sairaanhoitaja Teija Leikkari, Seinäjoen keskussairaala, iho- ja allergia pkl

* Millaista tukea sairastava tarvitsee? Kokemuksia atoopikon arjesta. /Kokemusasiantuntijan puheenvuoro

Webinaarissa pääset kuulemaan kolmen eri potilaskyselyn tuloksia. Kaikki kyselyt ja haastattelut on toteutettu kesän ja syksyn 2021 aikana yhteistyössä Allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa.

AbbVie toteutti kvalitatiivisen selvityksen, jonka tavoitteena oli selvittää keskivaikean ja vaikean atopian taakkaa ja vaikutusta arkeen sekä elämänlaatuun sairastavan näkökulmasta. Selvitys toteutettiin ryhmäkeskusteluna.

Pfizer toteutti laajan kyselytutkimuksen atooppista ihottumaa sairastaville. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, millaisia vaikutuksia atooppisella ihottumalla on sairastuneiden elämään.”

Sanofi toteutti sähköisen kyselyn perheille, joissa on 6–18-vuotias atooppista ihottumaa sairastava lapsi. Tavoitteena oli selvittää atooppisen ihottuman vaikutuksia perheiden arkeen ja elämään. Kysely toteutettiin Suomen lisäksi kaikissa Pohjoismaissa samana ajankohtana.
 

Webinaari toteutetaan Teams-alustalla 16.11 klo 15-16. 

Ilmoittautuminen webinaariin on päättynyt.

Lisätiedot: aino.loikkanen@allergia.fi

Katso myös muut Ihoviikon tapahtumat

Sivua päivitetty: 16.11.2021