Allergia- ja astmaliitto: Patjojen valmistajat eivät halunneet tutkituttaa patjojen päästöjä

10.11.2015

Allergia- ja astmaliiton suunnittelema patjojen päästötutkimus ei toteudu kuluvan vuoden aikana, koska mukaan ei ilmoittautunut riittävää määrää patjavalmistajia.

Päästötutkimuksen tarkoituksena oli selvittää patjojen ja sänkykokonaisuuksien päästöt sekä niihin liittyvät mahdolliset terveyshaitat. Tutkimukseen kutsuttiin Suomessa toimivat patja- ja sänkykokonaisuuksien valmistajat ja maahantuojia, jotka olisivat saaneet omien tuotteidensa tutkimustulokset käyttöönsä.

- Tutkimusprojekti herätti laajaa kiinnostusta, mutta osallistumishalukkuus itse tutkimukseen oli erittäin vähäistä. Päästötutkimusprojektin käynnistäminen lykkääntyy ainakin toistaiseksi, viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

- Saamme säännöllisesti kysymyksiä patjojen hajuista ja niiden terveysvaikutuksista. Tunnistamme edelleen tarpeen hankkia tutkittua tietoa, jolla voidaan arvioida, ovatko tuotteista lähtevät hajut terveydelle haitallisia vai ei. Jatkamme projektin valmistelua selvittämällä vaihtoehtoisia rahoitusmahdollisuuksia, Niki Alanko kertoo.

Allergia- ja astmaliitto tiedotti elokuussa käynnistävänsä patjojen ja sänkyjen päästötutkimuksen, jos tutkimukseen osallistuu riittävä määrä yrityksiä. Liitto suunnitteli päästötutkimuksen yhteistyössä Rakennustietosäätiö RTS:n ja VTT Expert Services Oy:n kanssa.  


Lisätietoja toimituksille 
Viestintäpalvelujen johtaja Niki Alanko, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 525 5982, niki.alanko@allergia.fi
Tiedottaja Elina Demir, Allergia- ja astmaliitto, p. 040 544 9728, tiedotus@allergia.fi

 

Sivua päivitetty: 10.11.2015