Allergia-, iho- ja astmaliiton kunniapuheenjohtaja Pekka Alasen muistokirjoitus

2.12.2021

Allergia-, iho- ja astmaliiton pitkäaikainen liittovaltuuston puheenjohtaja (1992–2009) ja kunniapuheenjohtaja Pekka Alanen (1946–2021) menehtyi 28.11.2021.

Pekka Alasen tuloon liiton toimintaan vaikutti aikanaan keskeisesti se, että hän oli vuosien varrella eri yhteyksissä tavannut useita kertoja edesmenneen liiton toimitusjohtaja Aulis Potinkaran. Lisäksi hän oli Suomen kaupunkiliiton varatoimitusjohtajana tutustunut tehtäviensä puolesta Helsingin kaupungin rahoitusjohtaja Erkki Linturiin, joka oli jo mukana liiton luottamustehtävissä. Liiton historiikissa Alanen kuvaa, että kaupunkiliitossa ollessaan hänen vastuualueisiinsa kuuluivat mm. kuntien rahoituskysymykset sekä sosiaali- ja terveysasiat.

Alasen mukaan liitossa oli tuolloin erityisenä haasteena se, miten liiton tuottamaa informaatiota saatiin välitetyksi tehokkaasti eteenpäin allergia- ja astmaongelmaisten tilanteen helpottamiseksi. Toinen haaste liittyi Alasen mielestä liiton toimiston ja alueiden väliseen yhteistyöhön. Pekka Alanen laittoi luottamustehtävässään positiivisen persoonansa, kykynsä ja taitonsa peliin useamman kerran liiton toimintavuosien aikana.  

Liiton toimijoiden keskuudessa Pekka muistetaan lämpimänä ja viisaana asioihin paneutujana, joka uskoi siihen, että keskustelemalla kaikkeen löytyy ratkaisu. Pekka jatkoi yhteydenpitoa liittoon näihin päiviin asti, mitä liiton henkilökunta pitää suuressa arvossa. Pekan pitkä ja laaja-alainen kokemus niin työuraltaan kuin luottamustehtävistä toi näkökulmaa myös meille uudemmille toimijoille.


Allergia-, iho- ja astmaliitto ottaa osaa omaisten suruun.

Helsingissä 2.12.2021
Paula Hellemaa, toiminnanjohtaja

Sivua päivitetty: 2.12.2021