Tuetut lomat

Tuetut lomat

Tuetut lomat antavat mahdollisuuden saada tauko arjesta, virkistyä ja saada vertaistukea. Tuetuilla lomilla on lomapaikan järjestämää ohjattua vapaa-ajan ohjelmaa ja usein oma ryhmänvetäjä. Ohjelmaan osallistuminen on lomilla vapaaehtoista.

Lomat järjestetään yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa Raha-automaattiyhdistyksen tuella. Lomanjärjestäjä tekee osallistujavalinnat sosiaalisin, terveydellisin ja taloudellisin perustein. Valinnoissa huomioidaan mm. työttömyys, yksinhuoltajuus, perhetilanne, sairaudet, pienituloisuus ja velat sekä vaikea elämäntilanne. Lomalle voi päästä joka toinen vuosi.

Omavastuuosuus lomilla on aikuisilta 20 €/vrk. Alle 17-vuotiailta ei peritä omavastuuta. Lomaan sisältyy täysihoito, majoitus kahden hengen huoneessa, lomapaikan allasosaston ja kuntosalin käyttö, yleinen vapaa-ajan ohjelma ja ryhmän ohjelma. Matkakuluista lomalaiset vastaavat itse.

Lomalle haetaan sähköisellä hakemuksella, joka löytyy MTLH:n sivuilta osoitteessa www.mtlh.fi. Hakemus tulee tehdä viimeistään kolme kuukautta ennen loman alkua. Hakulomakkeen voi myös tilata MTLH:sta. Valinnat tehdään pelkästään hakemusten perusteella, joten hakemuksen täyttämiseen kannattaa laittaa ajatusta ja aikaa!

Lomien tiedot ovat ennakkotietoja. Ajantasaiset lomatiedot ja hakutiedot löytyvät liiton tai Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon nettisivuilta.

Lisätiedot: aluesuunnittelija Mira Airola, mira.airola@allergia.fi tai 050 5167 858 sekä lomien hakemuksista ja käytännön toteuttamisesta vastaava:

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry
Ruoholahdenkatu 8, 4. krs
00180 HELSINKI
puhelin 010 2193 460
http://www.mtlh.fi
lomat@mtlh.fi

 

Tuetut lomat 2018

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 10.–15.6.2018, Kylpylähotelli Rauhalahti 

Alopecia (aikuiset, perheet) 25.–30.6.2018, Kuortaneen Urheiluopisto 

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 8.–13.7.2018, Ikaalisten Kylpylä

Harvinaiset ihosairaudet (aikuiset, perheet) 29.7.–3.8.2018, Liikuntakeskus Pajulahti

Allergiat, astma, ihosairaudet (aikuiset, perheet) 14.–19.10.2018, Yyterin Kylpylähotelli