Vertaistoimijuus kursseilla

Vertaistoimijuus kursseilla

"Parasta kurssilla oli nähdä, ettei ole yksin - juttelut. Kuka tietäisi hyvin sairauden kuin toinen, joka sairastaa samaa."  

Sairastatko astmaa, ihon sairauksia, allergioita tai oletko kokenut vaikean palovamman ja haluat tukea muita saman sairauden kanssa eläviä jakamalla oman kokemuksesi? Allergia-, iho- ja astmaliiton kursseilla korostuu vertaistoimijuus. Etsimme jatkuvasti uusia vertaistoimijoita kurssityöhömme. 

Haluaisitko Sinä kertoa oman tarinasi muille? 

Vertaistoimijuudella tarkoitetaan mahdollisuutta tukea muita samankaltaisessa elämäntilanteessa eläviä. Vertaistuki pohjautuu kokemustietoon. Ihminen, jolla on samankaltaisia kokemuksia, luo muille toivoa vaikeana aikana ja mahdollistaa kohtaamisen ja yhteisen kokemuksen jakamisen kautta vahvan ymmärretyksi tulemisen.

Vertaistoimijuudesta ei makseta rahallista korvausta, mutta se tarjoaa tekijälleen uudenlaista sisältöä elämäänsä luoden merkityksellisyyden ja osallisuuden kokemuksia. Yhdessä jaetut tunteet ja kokemukset ovat usein voimaannuttavia myös vertaistoimijalle itselleen. 

Sinun kokemuksellasi on valtavasti arvoa muille samojen asioiden kanssa painiville! 

Vertaistoimijana voit itse valita, minkä verran olet valmis sitoutumaan. Haluaisitko tukea omalla tarinallasi muita verkkokursseilla vai perinteisillä kursseilla? Voit tulla kertomaan tarinasi paikanpäälle tai voimme yhdessä valmistella tarinastasi videon, äänitteen tai vaikkapa kirjoitetun haastattelun. Saat itse valita, mitä asioita haluat sairautesi polulta nostaa esiin ja mitä jättää kertomatta. Vertaistoimijana sinun on mahdollista päästä osalliseksi myös kurssien suunnittelu- ja kehitystyöhön, minkä kautta sinulle tarjoutuu mahdollisuus päästä vaikuttamaan kurssien sisältöön. 

Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä kurssitiimiimme. Keskustelemme mielellämme kanssasi lisää eri tavoista, miten Sinä voit tukea muita oman tarinasi kautta. 

Tietoa, toimintaa, vertaistukea ja voimavaroja! 

Sivua päivitetty: 21.2.2023