Kuntoutus

Sopeutumisvalmennuskurssit 2017

Järjestämme sopeutumisvalmennuskursseja allergiaa, astmaa ja ihon sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen. Valtakunnalliset kurssit on tarkoitettu kaikille Suomessa vakituisesti asuville. Kurssit järjestetään Kelan, STEA:n (ent. RAY) ja OK-Siviksen tuella.

Tutustu kurssitarjontaan:

Allergia, astma ja atooppinen iho 2017 (STEA)
Ihotautia sairastavien aikuisten, nuorten ja lasten sopeutumisvalmennuskurssit 2017 (Kela)
Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Alueellisia ensitietopäiviä astmaan tai allergiaan voit tiedustella paikallisesta allergia- ja astmayhdistyksestäsi tai hoitavasta sairaalasta.


Aikuisten kuntoutuskurssit

Lapsiperheiden ja nuorten kuntoutuskurssit

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus

Hakuohjeet

Hakulomakkeet


Sopeutumisvalmennuskurssit (Kela- ja STEA-kurssit) ovat tavoitteellista sosiaalista ja lääkinnällistä kuntoutusta. Kursseilla saa tietoa sairauksista, niiden hoidosta, kuntoutuksesta ja muista palveluista. Kursseilla tapaa muita allergiaa, astmaa tai ihon sairautta sairastavia, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea.  Kurssit tarjoavat myös mahdollisuuden virkistäytyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään. Sopeutumisvalmennuskurssien ohjelma pyritään muokkaamaan mahdollisimman pitkälti hakijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Kurssien ohjelmassa on tietopainotteisia luentoja ja erilaista ryhmämuotoista toimintaa, kuten keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Osassa kursseista on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu vaikeaa ja keskivaikeaa atooppista ihottumaa sairastaville. Kurssit järjestetään ilmastollisesti suotuisissa olosuhteissa Kanariansaarilla.

Lue kirja sopeutumisvalmennuksesta!

Sopeutumisvalmennus - suomalaisen kuntoutuksen oivallus