Mitä tietoa etsit?
Vertaistreffit

Vertaistreffit

Tule tunniksi vaihtamaan kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat ymmärtää sinua puolesta lauseesta!

Vertaistreffit ovat avoimia kohtaamispaikkoja kaikille, jotka haluavat vaihtaa ajatuksia muiden samaa sairautta tai samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. Konsepti on ollut todellakin tykätty! Osallistujat ovat antaneet käytyjen treffien palautteessa kokonaisarvosanan 4,7 (asteikolla 1-5).

Vertaisterffejä järjestetään kasvotusten ja virtuaalisesti. Kasvotusten vertaistreffit voivat olla vaikka kaupungin ihanimmassa kahvilassa, kirjaston kokoushuoneessa tai lähiluonnossa. Virtuaalisille vertaistreffeille voi osallistua mistä vaan, vaikka omalta kotisohvalta tai lenkkipolulta esim. Teamsin tai GoogleMeetsin kautta.

Katso kalenterista seuraavat treffit ja ilmoittaudu mukaan!

Vertaistreffikalenteri

Kokemuksia vertaistreffeistä

"Keskustelu oli lämminhenkistä ja siitä jäi erittäin hyvä fiilis. Olen vieläkin ihan täpinöissäni. Olemme keskustelleet somessa, mutta kyllä nyt tuntuu että vertaistuki nousi seuraavalle tasolle."

"Juttu lähti nopeasti liikkeelle. Pääsimme puhumaan luottamuksellisesti. Jaoimme hoitovinkkejä, nauroimme sairaudellemme ja puhuimme avoimesti hoidoista ja selviytymisestä. Tapaamisessa huomasi, että löytyy yhtä monta tarinaa, kuin on ihmistä.”

"Illan anti oli se, että oli niin paljon samastuttavia tarinoita: ihmissuhteet, jaksaminen, vinkit ja ruoanlaitto. Näiden asioiden äärellä ei ole yksin, vaikka siellä keittiössä ollessa saattaakin tuntua olo suljetulta ja yksinäiseltä.

Meitä perheitä on paljon, ja meillä jokaisella on oma tarinamme, mutta tarinat ovat kuitenkin niin samaistuttavia tavalla tai toisella. Tapaamisen jälkeen fiilis oli kiva – ja mikä parasta, tapaamisesta pääsi suoraan siirtymään omaan sänkyyn." Lue pidemminkin täältä Raisan kokemuksia Allergiaperheiden verkkovertaistreffeistä.

 

Ryhdy vertaistreffien vetäjäksi

Vertaistreffit järjestetään pääosin vapaaehtoisten voimin. Tule mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton vapaaehtoiseksi.  Pienellä panostuksella teet paljon hyvää. 

Vertaistreffit on helppo järjestää. Saat tarvittavan koulutuksen, valmiin materiaalin ja tuen treffien järjestämiseen.

Seuraava vertaistreffieen vetäjäkoulutus järjestetään 31.8.2022. Ilmoittaudu vertaistreffien vetäjäkoulutukseen heti!

Tule mukaan ja vaikuta osaltasi siihen että allergisten, astmaa ja ihotautia sairastavien tai palovamman kokeneiden arki olisi himpun verran helpompaa.

 

Katso ohjeet vertaistreffien järjestämiseen!

Lataa vertaistreffien järjestäjän ohjeet pdf-tiedostona

Klikkaa kuvaa ja lataa ohjeet pdf-tiedostona.

Vertaistreffien järjestäjän materiaalit:

 

Ilmoita järjestäväsi Vertaistreffit!

Ilmoita tällä lomakkeella vertaistreffeistä, niin lisäämme ne näille sivuille ja Allergia-, iho- ja astmaliiton tapahtumakalenteriin

Jäikö joku asia mietityttämään? Kaipaatko ideoita tai apua vertaistreffien järjestämiseen?
Ota yhteyttä Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestöasiantija Paula Lehtomäkeen paula.lehtomaki@allergia.fi.

Sivua päivitetty: 19.5.2022