Mitä tietoa etsit?
Vertaistreffit

Vertaistreffit

Tule tunniksi vaihtamaan kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat ymmärtää sinua puolesta lauseesta!

Vertaistreffikalenteri

Nyt kannattaa osallistua vertaistreffeille ja järjestää niitä! Tunnin tapaamisen voi järjestää kuka tahansa, joka haluaa mahdollistaa itselleen ja muille tärkeät vertaiskeskustelut. Pienellä panostuksella teet paljon hyvää. 

Vertaistreffit ovat olleet supersuosittuja

Vertaistreffejä on järjestestetty jo yli 150! Ja niihin on osallistunut yli 500 henkilöä. Vertaistreffeistä on todellakin tykätty! Osallistujat ovat palautelomakkeessa antaneet kokonaisarvosanaksi 4,7 (asteikolla 1-5). Vertaisterffejä järjestetään kasvotusten ja virtuaalisesti. Kasvotusten vertaistreffit voivat olla vaikka kaupungin ihanimmassa kahvilassa, kirjaston kokoushuoneessa tai lenkkipolulla, virtuaalisille vertaistreffit voi osallistua vaikka omalta kotisohvalta esim. Teamsin tai Zoomin kautta. Keskustelun tukena on yleensä keskustelukortit (PDF). Ilmoittaudu ennakkoon treffeille, niin saat tarkemmat osallistumisohjeet.

Katso tulevat verkkovertaistreffit

Kokemuksia vertaistreffeistä

"Keskustelu oli lämminhenkistä ja siitä jäi erittäin hyvä fiilis. Olen vieläkin ihan täpinöissäni. Olemme keskustelleet somessa, mutta kyllä nyt tuntuu että vertaistuki nousi seuraavalle tasolle."

"Juttu lähti nopeasti liikkeelle. Pääsimme puhumaan luottamuksellisesti. Jaoimme hoitovinkkejä, nauroimme sairaudellemme ja puhuimme avoimesti hoidoista ja selviytymisestä. Tapaamisessa huomasi, että löytyy yhtä monta tarinaa, kuin on ihmistä.”

"Illan anti oli se, että oli niin paljon samastuttavia tarinoita: ihmissuhteet, jaksaminen, vinkit ja ruoanlaitto. Näiden asioiden äärellä ei ole yksin, vaikka siellä keittiössä ollessa saattaakin tuntua olo suljetulta ja yksinäiseltä.

Meitä perheitä on paljon, ja meillä jokaisella on oma tarinamme, mutta tarinat ovat kuitenkin niin samaistuttavia tavalla tai toisella. Tapaamisen jälkeen fiilis oli kiva – ja mikä parasta, tapaamisesta pääsi suoraan siirtymään omaan sänkyyn." Lue pidemminkin täältä Raisan kokemuksia Allergiaperheiden verkkovertaistreffeistä.

Katso ohjeet verkkovertaistreffien järjestämiseen!

Klikkaa kuvaa ja lataa ohjeet pdf-tiedostona.

 

Katso ohjeet vertaistreffien järjestämiseen!

Lataa vertaistreffien järjestäjän ohjeet pdf-tiedostona

Klikkaa kuvaa ja lataa ohjeet pdf-tiedostona.

Vertaistreffien järjestäjän materiaalit:

 

Ilmoita järjestäväsi Vertaistreffit!

Ilmoita tällä lomakkeella vertaistreffeistä, niin lisäämme ne näille sivuille ja Allergia-, iho- ja astmaliiton tapahtumakalenteriin

Jäikö joku asia mietityttämään? Kaipaatko ideoita tai apua vertaistreffien järjestämiseen? Ota yhteyttä Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkoasiantuntija Anu Saulialaan (anu.sauliala@allergia.fi), hän auttaa mielellään!

Sivua päivitetty: 8.9.2021