Mitä tietoa etsit?
Neuvonta

Neuvonta

Kysyttävää allergioista, astmasta, ihosairauksista, kemikaaleista tai niiden kanssa elämisestä? Neuvonnastamme saat henkilökohtaista ohjausta alan ammattilaisilta.

Oletko jo ottanut yhteyttä neuvontaamme? Vastaa lyhyeen kyselyyn ja kerro mielipiteesi neuvonnan laadusta.

Katso myös oppaamme ja kysy asiantuntijalta -palsta.

Allergia-, iho- ja astmaneuvonta

Ma 14-18
To   8-12

puh. 044 773 2052
allergianeuvoja@allergia.fi

Neuvontakysymyksiin vastaa sairaanhoitaja Anne Vuorenmaa. Neuvontamme palvelee myös sähköpostitse. Kysymyksiin pyritään vastaamaan viikon sisällä.

Kemikaalineuvonta

Ma 15-17
To 12-14

puh. 041 4486311 
lyydia.majuri@allergia.fi

Kemikaaliasiantuntija, kemisti ja kemian lehtori Lyydia Majuri vastaa kysymyksiin kodin kemikaaleista.

Sosiaaliturvaneuvonta

puh. 045 114 4459
risto.heikkinen@allergia.fi

Erityisasiantuntija, sosiaalityöntekijä Risto Heikkinen vastaa kysymyksiin, jotka liittyvät yhteiskunnan tarjoamiin tukiin ja palveluihin sekä asiakkaan ja potilaan oikeuksiin sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Iho- ja kosmetiikkaneuvonta

puh. 040 834 8803
ma-to 10-15
kosmetiikka@allergiahelsinki.fi

Maksuttomasta iho- ja kosmetiikkaneuvonnasta voit kysyä kosmetiikka-allergioista ja ihon-hoitoon liittyvistä asioista. Helsingin allergia- ja astmayhdistyksen iho- ja kosmetiikkaneuvonta palvelee valtakunnallisesti. Kysymyksiin vastaa farmaseutti, kosmetologi Merike Laine.

Helsingin allergia- ja astmayhdistys ylläpitää myös kosmetiikan allergiaportaalia. Portaalista saat haettua kosmetiikkasarjojen tuotetietoja itsellesi sopivien tuotteiden löytämiseksi. 

Ruoka-allergianeuvonta

puh. 045 235 2861
ma-to klo 10-14

Liiton allergianeuvonnan lisäksi voit kysyä ruoka-allergioista myös Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksestämme. Yhdistys neuvoo ruoka-asioissa valtakunnallisesti. Kysymyksiin vastaa dieettikokki, restonomi (AMK) Tuula Jokinen.

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys ylläpitää myös Erimenu-palvelua, jossa erityisruokavaliota noudattavat voivat hakea helposti omaan ruokavalioon sopivia ruokaohjeita. 

Siitepöly- ja ympäristöneuvonta

instituutti@allergia.fi

Siitepölyihin ja muuhun luontoon, elinympäristöömme ja allergiaterveyteen liittyvissä kysymyksissä voi kääntyä Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin asiantuntijoiden puoleen. Katso instituutin yhteystiedot

Paikallisyhdistysten allergianeuvonta

Allergia- ja astmayhdistysten jäsenet saavat myös maksutonta allergianeuvontaa paikallisyhdistyksistä. Katso oma paikallisyhdistyksesi.

Sivua päivitetty: 26.11.2021