Kuntoutuskurssit

Kuntoutuskurssit

Järjestämme sopeutumisvalmennuskursseja ja verkkokursseja allergiaa, astmaa ja ihon sairauksia sairastaville ja heidän läheisilleen.

Kursseilla saa tietoa sairauksista ja niiden hoidosta, kuntoutuksesta ja muista palveluista. Kursseilla tapaa muita allergiaa, astmaa tai ihon sairautta sairastavia, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. Kurssit tarjoavat myös mahdollisuuden virkistäytyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään. Sopeutumisvalmennuskurssien ohjelma pyritään muokkaamaan mahdollisimman pitkälti hakijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan.

Kurssien ohjelmassa on tietopainotteisia luentoja sekä erilaista ryhmämuotoista toimintaa, kuten keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Osassa kursseista on mahdollisuus myös yksilölliseen ohjaukseen.

Tutustu aikuisille suunnattuihin kursseihimme, lapsiperheiden ja nuorten kursseihin sekä verkkokursseihimme.

Aurinkopainotteinen sopeutumisvalmennus on tarkoitettu vaikeaa ja keskivaikeaa atooppista ihottumaa sairastaville. Kurssit järjestetään ilmastollisesti suotuisissa olosuhteissa Kanariansaarilla.

Valtakunnalliset kurssit on tarkoitettu kaikille Suomessa vakituisesti asuville. Kurssit järjestetään STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) ja KELA:n tuella.

Kurssivalikoima vaihtelee vuosittain.

Sivua päivitetty: 10.1.2020