Verkot veteen

Vapaaehtoinen

10.6.2016

Puhelin soi. Kuka siellä nyt? Ahaa, marttaystävä soittaa. Talkoisiin siis. "Allergiayhdistyksestä tj. Merja hei! Olisiko sinulla ketään, joka voisi ryhtyä allergianeuvojaksi?". Olisi toki. Mitä se tarkoittaa, mikä koulutus hänellä pitäisi olla, mitä se edellyttää, saako siitä palkkaa. Onhan minulla eläkkeellä olevia pitkän monipuolisen työuran tehneitä virkasisaria toki tiedossa. Tosin tähän alueeseen heillä ei ole kokemusta. "Kävisinkö minä mitenkään?". Olin työurani aikana allergiatutkimusosastolla. Tein erikoiskoulutuksessa seminaarityön aiheesta Astman terveydenhoito raskauden aikana.  "Voi hyvänen aika, kyllä kävisit!". 

Koska olen monessa mukana, mietin puhelun jälkeen, tuliko taas herkkänä hetkenä luvattua mahdottomia. Ei sentään. Verkostoituminen on siitä ihana asia, että kavereilta verkostoissa voi saada tietoa monenlaisiin asioihin. "Kun jokainen tekee jotakin, tulee kaikki tehdyksi". Nyt kun Allergia- ja astmaliitto ja Eläkeliitto tekevät yhteistyötä, tämä kevät on ollut kiireinen. Olen tavannut tuttuja ja tuntemattomia, vanhoja koulukavereita ja muiden järjestöjen kautta tutuksi tulleita. Olemme kaikki samalla asialla. Eläkeläisjoukossa kaikki ovat samanarvoisia. Tittelit on heitetty nurkkaan ja kysymykset soljuvat puolin ja toisin. Ilmapiiri on avoin ja kaikkia kunnioittava. Koko ajan oppii myös itse muiden kokemuksista. 

Jäsenten joukossa on erittäin paljon ammattiosaamista, jota voin käyttää yhdistyksen toimintakalenteria täytettäessä. Vapaaehtoisuudessa ja verkostoitumisessa on se ilo, että ei ole pakko. Oma kalenteri määrää, mikä päivä millekin asialle sopii. Mieli pysyy virkeänä ja elämä järjestyksessä, en ole yksin.

Mikkelin seudun Allergia- ja astmayhdistys muuttaa Marttaliiton tiloihin 1.7., koska sinne on esteetön kulku ja paikka on helposti tavoitettavissa. Arvomme kestävästä kehityksestä sopivat yhteen erittäin hyvin. Paikallisen EL:n yhdistyksen kanssa menemme seuraavaksi katsomaan Tankki täyteen-esitystä Mikkelin kesäteatteriin. 

Kiitos soitosta! 
Aira Nurminen, sh-klö, allergianeuvoja ve
Mikkelin seudun Allergia- ja astmayhdistys

 

ps. Suomessa toimii 34 Allergia- ja astmayhdistystä. Pääosin vapaaehtoisvoimin. Hyppää sinäkin mukaan vapaaehtoiseksi!

 

 

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 10.6.2016