Vanha tavoite, uudet tuulet

9.6.2021

Olen otettu siitä, kuinka paljon olemme liitossa saaneet kannustusviestejä tänä keväänä, kun olemme olleet eräällä tavalla uuden alun äärellä ja ryhtyneet perinpohjaiseen liiton uudistamistyöhön. Sopeuttamistoimet alkuvuonna pakottivat priorisoimaan ydintehtäväämme järjestötyötä. Samaan aikaan ryhdyimme laajamittaisiin uudistustoimiin koskien myös konserniyhtiöitä, niiden toimintaa ja rakenteita.

Yhtään kiveä ei ole jätetty vähintään kääntämättä. Samaan aikaan osaava ja sitoutunut henkilökuntamme on onnistunut tarjoamaan tietoa ja tukea sitä tarvitseville ja vielä kehittämäänkin toimintaa jatkoa ajatellen. Päivät ovat koko porukalla venyneet, mutta kärsivällisyyttä ja tahtoa on riittänyt. Erityisen suuri ilo on ollut huomata, että työtämme arvostetaan ja että yhteishenki on ollut erinomaisen hyvä.

Yhtään kiveä ei ole jätetty vähintään kääntämättä.

Liiton jäsenyhdistykset ovat merkittävästi aktivoituneet vaikuttamaan liiton toimintaan ja toimivat laajasti ympäri maata. Jäsenet ja sairastavat, sidosryhmät ja kumppanit sekä media ovat nostaneet tärkeitä asioita esiin kanssamme. Ihmisiä varten, tietoa ja tukea, se on ollut työmme ydin jo vuodesta 1969 lähtien.

Empatiaa, kuuntelemisen taitoa ja arjessa tukena olemista – tunnetta siitä, että ei ole yksin ja joku ymmärtää, ei voi ostaa rahalla. Aina sopivaa ihmistä ei omasta lähipiiristä löydy, mutta onneksi on järjestöjä, joissa voi tulla kohdatuksi. Meidän järjestössämme on erilaisia mahdollisuuksia tulla kuulluksi tai olla kuuntelija. Osallistua voi monella tapaa. Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja merkityksellinen ja jokaiselle varmasti löytyy oma tapansa toimia.

Tunnetta siitä, että joku ymmärtää, ei voi ostaa rahalla.

Meidän järjestömme toimintaan voit tulla mukaan juuri sellaisena kuin olet. Allergiat, iho-oireet ja astma ovat noin puolelle suomalaisista arkipäivää, mutta harvinaista sairauttakaan sairastavan ei tarvitse jäädä yksin järjestössämme. Kauttamme löydät tukea ja apua niin vertaisilta kuin ammattilaisilta.

Haluamme muutostuuliemme keskelläkin pysähtyä ja varmistaa sen, että suunta on oikea. Haluamme kuunnella kohderyhmäämme. Tänä keväänä olemme tehneet yhteistyötä monella rintamalla enemmän kuin moniin vuosiin, se lämmittää sydäntä ja mieltä. Kohti kesää on ilo mennä. Elokuussa uudistustyön lasti jo kevenee ja tarkoitus on aloittaa järjestötyö tilanteessa, jossa vanhojen rakenteiden purku on vähintään loppusuoralla ja meillä käytössä uudet toimintatavat, jotka sopivat juuri tälle järjestölle tässä ajassa. Järjestölle, joka toimii yhteistyössä jäsenten kanssa, ajaa heidän etujaan ja tuo nämä teot myös esille.

Ihanaa alkavaa kesää!

Paula Hellemaa
Allergia-, iho- ja astmaliiton toiminnanjohtaja

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 9.6.2021