Toimiva astmalääkitys pitää kropan liikkeessä

10.12.2021

Omaan kokemusta myös huonoista ajoista astmani ja lääkityksen kanssa ja huonojen hetkien jälkeen on takkuista lähteä liikenteeseen. Mutta kun taas on saanut liikkeestä kiinni, osaan entistä enemmän arvostaa astmalääkitystäni, kirjoittaa somelähettiläämme Katri.

Tänä päivänä minulla on astmani hyvässä hoitotasapainossa ja kehon pitäminen liikkeessä on mieluista. Kun hengitys kulkee hyvin, nautin liikkeestä. Sisätiloissa teen kotitreenejä, mutta viime aikoina on liikkumiseni suuntautunut enemmänkin ulos. Luontoliikunta on minulle tärkeää, siinä yhdistyy kehon liike mielen hyvinvointiin. Nykyisin oikein odotan ulkoilua ja pääseväni nauttimaan luonnon väreistä! Hyvä kotitreeninkin jälkeen olen tyytyväinen, että olen jaksanut kaikilla voimilla tehdä treenin ja antanut itseni hengästyä.

Rakastan luontoa ja luonnossa kulkemista. Yhdistän kävelyihini yläkropan venyttelyä, joten saan koko kehon liikkeelle ulkoilmassa. Tuntuu, että kehokin on joustavampi ulkoilmassa.

Mennyt kesä oli minulle hyvä, minun oli helppo olla ja kulkea helteessä. Ulkoilin todella paljon ja nautin kun oli helppo olla ja hengittää. Suurimman osan päivistäni olin liikkeessä, keho ja mieli kiittivät helteestä.

Astman hyvä hoitotasapaino on todella tärkeää aina astmaatikoilla, mutta ainakin itselläni se korostuu vielä enemmän liikkeen muodossa. Työmatkani kuljen bussilla, mutta pyrin jäämään aiemmalla pysäkillä pois kumpaankin suuntaan mennessä. Näin saan myös olla ulkoilmassa työmatkoilla, kun muutoin olen työajat sisällä.

Omaan kokemusta myös huonoista ajoista astmani ja lääkityksen kanssa ja huonojen hetkien jälkeen on takkuista lähteä liikenteeseen. Mutta kun taas on saanut liikkeestä kiinni, osaan entistä enemmän arvostaa astmalääkitystäni.

Kylmien ilmojen alkaessa, lisäsin ulkoiluihini avaavan suihkeen. Minulle kylmät ilmat ovat ikäviä, mutta avaavalla olen pärjännyt!

Toivotan kaikille iloisia hetkiä liikunnan parissa ja nähdään liiton verkkovertaistreffeillä ja Facebookin ryhmissä!

Terveisin somelähettiläs ja verkkovertaisteffien pitäjä Katri

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 10.12.2021