Tekoja paremman elämänlaadun puolesta

21.12.2018

Vuoden vaihteen riemulliset juhlallisuudet lykkäävät uuden vuoden käyntiin räiskyen, lupauksin, haavein ja suunnitelmin.

Joulunaika ja vuoden vaihde tuntuvat vuosi vuodelta aina yhtä sykähdyttäviltä. Näen yhteneväisyyttä joulun valmisteluissa myös työelämän edellisen vuoden valmistelutöihin tulevaan vuoteen valmistauduttaessa. Vuoden vaihteen riemulliset juhlallisuudet lykkäävät uuden vuoden käyntiin räiskyen, lupauksin, haavein ja suunnitelmin.

Allergia-, iho- ja astmaliitossa tämä realisoituu merkittävällä tavalla siirtyessämme ensi vuoteen sanoittaen monin tavoin tekojamme 50-vuotiselta taipaleeltamme. Kutsumme mukaan juhlavuoteemme kaikki, erityisesti jäsenemme, mutta myös kaikki ihmiset, jotka kokevat jollain tavalla liittomme toiminnan, allergiat, astman, ihosairaudet tai -oireet, ihon hyvinvoinnin, puhtaan ilman, tupakan haitat ja auringon hyödyt sekä haitat omakseen. Vuosi 2019 rakentuu tarinoiden varaan, mitä on jo tapahtunut näiden asioiden eteen vuosien saatossa ja mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa. Haastamme kaikki miettimään ja osallistumaan yhdessä tekoihin paremman elämänlaadun puolesta.

Liittomme on saanut alkunsa 50 vuotta sitten kahden ihmisen suhteesta, rakkaudesta. Vuoden mittaan sanoitamme tapahtumia ja asioita, jotka tarjoavat tarttumapintaa välittää ja suhtautua rakkaudellisesti elämään, niin itseensä kuin toisiinkin. Monet asiat vaikuttavat tunteisiin, varsinkin kun ne tulevat omakohtaisiksi. Paikallisyhdistyksissä mukana oleminen mahdollistaa toimimaan oman, läheisensä tai muuten kiinnostavan asian puolesta. Suomessa on noin 10 000 sosiaali- ja terveysalan yhdistystä ja näissä toimii vapaaehtoisina noin puoli miljoonaa kansalaista. Allergia-, iho- ja astmaliitolla on tällä hetkellä eri puolilla Suomea 53 yhdistystä, joiden kautta on helppo osallistua paikalliseen toimintaan. Ensi vuosi on varsin vilkas tapahtumien ja tempausten merkeissä.

Minulla ja sinulla on mahdollisuus olla mukana sanoittamassa tulevaa vuotta 2019 ja sen jälkeen tulevia vuosia paremman elämänlaadun puolesta kuten niillä kaikilla, jotka ovat osallistuneet työhön ja asioiden esille nostamiseen liittomme avulla jo 50 vuotta.

Suuri kiitos kaikille jo tähän mennessä tärkeään työhön osallistuneille.

Onnistumme yhdessä!

Sirpa Pajunen, varatoimitusjohtaja

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 21.3.2019