Oivalluksien äärellä siitepölyn kanssa

14.6.2021

Monesti sitä kokee olevansa yksin astmansa ja siitepölyallergiansa kanssa. Oivalsin tässä kesäloman aikana, etten ole yksin. Monet ihmiset aivastelevat ja niiskuttavat. Tottakai vallalla olevana aikana ensimmäinen ajatuksen kare saattoi olla k – asiaan liittyvä, mutta itse siitepölyallergisena halusin luottaa heidän olevan kanssani samana vaivan kanssa eläjiä, siitepölyallergisia.  
 
Olen myös edellä mainitun loman aikana oivaltanut muutakin. Allergialääkeiden, niin tablettien kuin nenäsumutteen ja silmätippojen käyttö säännöllisesti pakkauksen ohjeen mukaan auttaa oireiden hallinnassa. Mökkipihan laitto, auringonotto omalla terassilla ja Miehikkälän orivarsalaitumen hevosten seuraaminen on huomattavasti miellyttävämpää, kun lääkitys on kunnossa. Oivalluksiin on kuulunut myös illalla suihkussa käyminen ja sitten puhtaisiin lakanoihin hyppääminen. Nuorempana lakanoiden vaihto ei kuulunut viikottaisiin ohjelmanumeroihin. Silloin ei ollut niin tarkkaa, nykyisin osaa arvostaa unihygieniaa. Lakanoiden vaihdosta on tullut osa arkea. On huomattavasti miellyttävämpää herätä levänneenä, kuin silmät umpeen muurautuneena niiskuttamisesta kurkku kipeytyneenä.  
 
Lomasäät ovat olleet mitä mahtavimmat. Aurinko on hellinyt pääosin, muutamaa sadekuuroa unohtamatta. Olen kuitenkin erittäin kiitollinen siitä, että sateet ovat huuhtoneet pöllyneitä siitepölyjä hieman vähemmäksi. Toivottavasti sinunkin kesäsi on tähän mennessä mennyt nauttien. Olen vaikeimpina päivinä nauttinut luonnosta lasin takaa. Suosittelen kokeilemaan! 
  
Kesäterkuin somelähettiläs Katja

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 14.6.2021