Joulutervehdys työntekijät ja vapaaehtoiset

Ilkka Repo

5.12.2017

Hyvät liiton työntekijät ja vapaaehtoiset!

Vietämme tänään vapaaehtoisten päivää. Ilman vapaaehtoisuutta ja vertaistukea 100 -vuotiaasta Suomesta puuttuisi paljon ja yhteiskuntamme olisi kovin eri näköinen kuin se nyt on. Järjestötyö on yksi keskeinen väylä vapaaehtoistyöhön. Haluankin osoittaa sydämelliset kiitokseni kaikille vapaaehtoistyöpanoksensa antaneille! Liiton ja sen jäsenyhdistysten terveys- ja potilasjärjestötyössä Teillä on keskeinen osa ja olette kiitoksenne ansainneet.

Vuosi 2017 alkaa lähetä loppuaan. Meille työssäkäyville on vielä loppurutistuksen aika, jonka jälkeen pääsemme rauhoittumaan joulun viettoon. Olemme kaikki saaneet tehdä tärkeää ja merkityksellistä työtä allergioihin, ihosairauksiin ja astmaan liittyvän vapaaehtoisuuden, vertaistuen, edunvalvonnan, viestinnän, kuntoutuksen, järjestötyön ja asiantuntijuuden sekä tutkimuksen saralla. Vuosi on ollut työntäytteinen ja kiireinen, mutta monella tapaa onnistunut meille kaikille. Vuosi 2017 on ollut liitolle jäsenyhdistyksineen siirtymävuosi, jonka aikana uudistimme sääntömme, strategiamme ja jäsenmallimme. Loimme uudistuvalle liitolle viitekehyksen ja suunnan tulevaisuuteen toimia ja vaikuttaa. Voimme tyytyväisenä ja hyvillä mielin katsoa taaksepäin mennyttä vuotta ja todeta sitoutumisemme kantaneen hedelmää.

Vuosi 2018 on uudistuneelle Allergia-, Iho- ja Astmaliitolle jäsenyhdistyksineen ensimmäinen nykymuodossa. Tulevaa vuotta leimaa vahva yhteiskunnallinen muutos muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelujen ja maakuntarakenteen uudistamisen myötä. Tämä tulee haastamaan myös sosiaali- ja terveysjärjestökentän tarkastelemaan toimintatapojaan ja valmiuksiaan palvella kohderyhmiään.  Muutoksessa elävässä toimintaympäristössä menestyvät vain avoimet, tehokkaat ja hyvin verkostoituneet organisaatiot, joilla on intoa ja halua kehittää toimintaansa ja tarkka silmä kohderyhmänsä sekä yhteiskunnan tarpeille.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEA:n vuoden 2018 avustusesitys julkistettiin viime perjantaina. Liiton ja sen jäsenyhdistysten osalta tulevan vuoden avustusesitys oli suotuisa ja se tarjoaa meille mahdollisuuksia tehdä järjestötyötä monella saralla. Sosiaali- ja terveysministeriö tekee varsinaisen päätöksensä vuoden 2018 avustuksista tammi-helmikuun taitteessa.

Vielä on hieman aikaa täyttää pukinkonttia, kirjoittaa joulukortit ja viimeistellä rästiin jääneet työtehtävät. Joulunaika on aikaa läheisillemme ja rakkaillemme. Se on myös aikaa levolle ja riittäville yöunille, ehkä retkelle pulkkamäkeen tai hiihtoladulle, glögiä ja pipareita unohtamatta. Silloin on hyvä kerätä voimia ja valmistautua tulevan vuoden haasteisiin.

Rauhaisaa Joulua ja onnellista uutta vuotta 2018 toivottaen,

Ilkka

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 5.12.2017