Ihana heinäkuu, inhottava heinäallergia

Nina Mya

25.7.2016

Heinäkuu on ollut jännitystä ja onnea täynnä. Uusin albumini Closure julkaistiin 1.7. ja nyt sitä saa kaikista hyvin varustelluista marketeista, levykaupoista sekä tietyistä digitaalisena iTunesista, Spotifysta ja sen sellaisista. Levy on saanut jo nyt loistavia arvosteluja ja paljon huomiota mediassa! 

Valmistautuminen Pori Jazzien Kirjurinluodon levynjulkistuskeikkaamme 15.7. alkoi hyvissä ajoin - lähinnä rentoutumalla, muistelemalla kappaleita ulkoa ja liikunnalla. Vaikka olen kesäkuun alusta asti käyttänyt allergialääkkeitä ja kortisonisuihketta, ei heinäallergia ole täysin jättänyt minua rauhaan. Tosin täytyy myöntää, että olen välillä ollut ilmankin niitä, koska en halua jatkuvasti lääkitä itseäni, varsinkaan kortisonilla. 

Olimme perhelomalla 30.6.-7.7. Barcelonassa ja allergiaoireeni katosivat tuoksi ajaksi. Kuinka mystistä! En siis taida olla allerginen ainakaan palmupuille... Heinäkuu on ollut allergian suhteen onneksi hieman helpompi kuin kesäkuu, mutta yksi oire ylitse muiden on vahvistunut: silmien kutina, kirvely ja vuotaminen. Tiettyjen silmämeikkien käyttö ei tule kuulonkaan, sillä ne herkistävät silmiä entisestään. Suosin myös vedenkestäviä, koska silmät tuppaavat vuotamaan aikalailla.  Meikki on kuitenkin olennainen asia esiintyvän taiteilijan arjessa, joten tilanne on välillä kinkkinen. Lisäksi heinäallergian myötä nikkeliallergiani on vahvistunut. Käytän keikoilla näyttäviä koruja, jotka sitten aiheuttavat pahat ihottumat korvanlehdille ja kaulalle sekä ranteisiin! Miten ärsyttävää! 

Ennen Porin keikkaa otin käyttöön myös erilaiset luontaistuotteet, kuten kukkahattu-uutteen, mustaseljamehun sekä Carmoliksen. Lisäksi olen joutunut hengittelemään vesihöyryä ja juomaan paljon hunajaa sisältävää teetä, jotta yskimisestä ja aivastamisesta kuivuneet äänihuulet saisivat kosteutensa takaisin. Näillä siis nyt mennään. Laulukunto ei ole vieläkään ihan parhaimmillaan, mutta tosiaan tilanne on kesäkuuhun verrattuna hieman rauhallisempi. Heinäkuussa ja varsinkin elokuussa on keikkakiireitä, joten katsotaan, mihin suuntaan tilanne kehittyy. 

Tämän kesän allergioita tutkiessani olen miettinyt, pitäisikö käydä uudestaan allergiatesteissä? Edellisestä kerrasta on nimittäin ainakin 6 vuotta aikaa ja tuntuu, että allergia on vuosien mittaan vain monipuolistunut ja vahvistunut. 

Terveisin,
Nina Mya
www.ninamya.com

Tulevia keikkoja:
22.7. Ilmavoimien Big Band levynjulkistuskonsertti @ Espan lava, klo 14
5.8. Jazz & Dinner @ M/S Aava, klo 20
7.8. Jazzjatkot @ Allas Sea Pool, klo 17
20.8. Turku Jazz Festival @ Panimoravintola Koulu, klo 18.30
21.9.-1.10. Jazzliiton kiertue
29.10. "Closure" -levynjulkistuskonsertti @ Savoy –teatteri, klo 19 (liput myynnissä!)

ps. Katso Ninan videoblogipätkä Allergia- ja astmaliiton Facebooksivuilta kohdasta ma 25.7.

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 25.7.2016