Evästauko on retken parhaita hetkiä

15.4.2021

Allergiselle sopivat retkieväät voivat joskus tuottaa päänvaivaa. Kaikille sopivia, maukkaita retkieväitä kyllä löytyy, varsinkin, jos jaksaa nähdä vähän vaivaa. Hyvien vaihtoehdojen löytämisessä auttaa mm. erimenu.fi-palvelu.

Muistatko jonkun lapsena koetun metsäretken, hiihtoretken, mustikkametsällä käynnin tai kalareissun? Aika monella niihin yhdistyy vahvoja muistoja eväiden syömisestä. Miten ihanalta ne siellä luonnon keskellä maistuivatkaan.

Retkeen kannattaa varautua niin, että kaikki ruoka sopii kaikille tai niin, että jokaiselle on sopivaa syötävää erikseen pakattuna. Omat eväsrasiat tai pakastepussit tuovat turvaa ja helpottavat eväshetkeä luonnon helmassa. Niihin saa myös kätevästi laitettua retkellä syntyneet roskat kotiin kuljetettaviksi. Muista myös ottaa mukaan retkelle tarvittavat lääkkeet. Jos mukana on adrenaliini-injektori, pakkaa se niin, ettei se jäädy eikä kuumene, mutta on helposti saatavilla tarvittaessa.

Lyhyemmelle retkellä selviää kevyemmillä eväillä, mutta pidemmälle patikoinnille voi ottaa mukaan täytttävämmät eväät, esimerkiksi ruokaisan salaatin. Pakkaa jokaiselle oma haarukka ja lautanen tai annostele salaatti valmiiksi pienempiin rasioihin. Salaatti maistuu mahtavalta nuotiomakkaroiden kera. Varsinkin kesällä kannattaa huolehtia siitä, että kylmää vaativat ruuat säilyvät hyvinä koko retken ajan. Varaa riittävä määrä pakastettuja kylmäkalleja termoskassiin kylmää vaativien ruokien kanssa.

Kokeile vaikka näitä salaatteja retkieväinä:

Hedelmäinen kvinoasalaatti

Ruokaisa kirjolohisalaatti

Kurpitsa-kanasalaatti

Täytetyt sämpylät ovat eväsretken klassikko. Leivo sämpylöitä (tai käytä kaupan valmista leipää) ja täytä ne kunkin ruokavalio ja mieltymykset huomioiden. Lisää leipäpussiin kaveriksi kuorittuja porkkanapuikkoja tai muita juurespaloja.

Kaura-riisisämpylät

Pikkusuolaiset herkut toimivat niin perinteisellä retkellä kuin vaikka vappupicnikillä. Näissä pikkusuolaisissa täytteet ovat jo valmiiksi mukana.

Juustosarvet

Tomaatti-basilikakierteet

Makaronimuffinssit

Varaa mukaan kuorittuja ja palasteltuja hedelmiä tai vaikka rusinoita ja muita kuivattuja hedelmiä. Ne maistuvat ihanan makeilta metsässä, niin kuin suklaakin. Muista varata retkelle riittävä määrä vettä tai muuta juomaa. Lämpimän juoman saat helposti kuljetettua termospullossa. Nauti oman makusi mukaan kahvi-, tee-, kaakao- tai mehuhetkestä pienellä makealla leivonnaisella.

Mandariinipullat

Päärynämuffinssit

Suklaamuffinssit

Nautinnollisia retkiä lähiluontoon ja vähän kauemmaskin!

Erimenu.fi-tiimi, Tampere

Erimenu on ammattilaisten ylläpitämä maksuton palvelu. Se tukee ruoka-allergista, keliaakikkoa tai muusta syystä erityisruokavaliota noudattavaa saamaan luotettavaa tietoa juuri hänelle soveltuvista resepteistä ja elintarvikkeista. Reseptit ovat ruoka-allergia-asiantuntijoiden laatimia. Tutustu Erimenu.fi-palveluun.

Lähetä kommentti

Sivua päivitetty: 19.4.2021