Erityisruokavalioihin ei tule suhtautua leikillä

Ilkka Repo

7.11.2016

Erityisruokavaliot ja ruoka-allergiat eivät aina ole helppo yhtälö. Monet allergiat tekevät ravintolavalinnat haastaviksi. Siksi ravintoloilta ja ravintola-alan työntekijöiltä odotetaan vakavaa, ammattimaista suhtautumista erityisruokavalioihin.

Keliakialiitto julkaisi 4.11. vastineen Erityisruokavaliot eivät ole naurun asia. Vastine kohdistuu Aamulehden 4.11. julkaistuun artikkeliin ravintola-alasta. Olemme Keliakialiiton vastineen kanssa täysin samoilla linjoilla. Artikkelissa puhutaan erityisruokavalioista vähättelevään sävyyn. Erityisruokavalio on ruoka-allergiselle vakava asia, johon ei tule suhtautua leikillä.

Osalla ruoka-allergisista oireet ovat lieviä, mutta pahimmillaan altistuminen allergeenille voi johtaa anafylaksiaan, eli äkilliseen vakavaan allergiseen yleisreaktioon. Anafylaksia on hengenvaarallinen tila.

Allergiat eivät ole ohimeneviä trendejä.

 

Lähetä kommentti

Kommentit

  • maarit 7 vuotta sitten

    Nykyään syötetään Kauraa ja vehnätärkkelystä gluteenittomille ja sehän EI ole oikein. Tuotteet pitäisi olla LUONTAISESTI GLUTEENITTOMIA. Itse en pysty syömään kauraa enkä vehnätärkkelystä.

Sivua päivitetty: 7.11.2016