Atoopikko voi lähteä omatoimimatkalle ihoa hoitamaan

19.9.2023

Joukko miehiä tapasi vuosien varrella Allergia- iho- ja astmaliiton atooppiseen ihottumaan liittyvillä kursseilla Kanarian auringon alla. Heitä yhdisti kokemus auringon ja meriveden ihoa hoitavasta vaikutuksesta. Syksyllä muutama viikko auringonottoa Kanarialla loi pohjan, jonka avulla selvittiin talven yli ilman suurempia iho-ongelmia. Nyt liiton järjestämät kurssit ovat ohi, sillä rahoitus loppui. OmaSope-porukka päätti ottaa vastuun oman sairauden hoitamisesta ja panostaa atooppisen ihon ja sen kantajan hyvinvointiin.  

Mikä ihmeen OmaSope? Kyseessä on omatoimimatka alkuperäisten aurinkopainotteisten sopeutumisvalmennuskurssien hengessä. OmaSopella sovelletaan kursseilla opittuja hyväksi havaittuja metodeja. 

Mieli ja iho hyötyvät tekemisestä sekä juttelusta

Muutama "kirjoittamaton sääntö" meillä on. Jokainen huolehtii itsestään, mutta apua on tarjolla, jos joku sellaista sattuisi tarvitsemaan. Aamulla ulos klo 10 mennessä ja illalla kympiltä kotiin. Aurinkoa ja merivesikylpyjä alkuperäisiltä kursseilla opitun kaavan mukaan. Otetaan vähintään 10 000 askelta joka päivä.  

Yhteiset rantapäivät ja ruokailut ovat hyviä hetkiä jakaa ajatuksia atooppiseen ihottumaan ja muihinkin sairauksiin liittyen. Päivällisen jälkeen OmaSope saattaa selvittää, kuka on syksyn minigolfmestari tai hallitsee parhaiten biljardin tai dartsin.
Jalkapalloa käydään katsomassa Las Palmasissa tai isolta näytöltä ostokeskuksen torilla. Myös omaa aikaa sopii ja kannattaa ottaa. On kuitenkin hyvä, että kaverit tietävät missä kukin menee, jos joku ei ilmestyisi kämpille odotettuun aikaan.  

Aina välillä vuokrataan auto ja käydään tutustumassa saareen hieman tarkemmin. Gran Canaria on täynnä toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä. OmaSopen suosikkikyliä ovat Agaete, Arucas, Firgas ja Teror. Niissä ehtii vierailla hyvin vaikka saman päivän aikana. Lämmin suositus.
Tekemistä myös löytyy. Vaeltelu vuorilla tai polkupyörän vuokraaminen laajentaa mukavasti reviiriä. Las Palmasin hypermarkettien hintataso on Puerto Ricoa edullisempi, joten suuremmat ostokset hoituvat näillä retkillä. Syksyn 2023 odotettu uutuus on OmaSope Padel-mestaruuden ratkaisu. Kukaan ei ole koskaan pelannut padelia, mutta jokainen pitää itseään ennakkosuosikkina.

Ihohoitomatkan avulla on mahdollisuus selvitä talven yli

Tänä syksynä matkalle lähdetään 6.10. ja kotiin palataan 31.10. Suorat lennot Finnairilla ja majoitus Puerto Ricossa huoneistohotellissa maksavat hieman alle 1000 euroa. Se on paljon rahaa, mutta toisaalta tällaisen ihonhoitomatkan avulla on mahdollisuus selvitä talven yli.  

OmaSope-porukka rohkaisee myös muita atoopikkoja lähtemään rohkeasti liikkeelle. Tervetuloa mukaan kaikki atoopikot tai sellaiseksi haluavat :) Uutena elementtinä matkoihin tulevat OmaSopen järjestämät vertaistreffit Amadoreksen rannalla maanantaisin 9.10., 16.10., 23.10. ja 30.10. klo 12.
Treffipaikkana Amadoreksen rannan vasemmanpuoleisen aallonmurtajan alkupää, kun katsotaan rannalta merelle päin.  

Aurinkoisin terveisin,
OmaSope-porukka 

  

Lähetä kommentti

Kommentit

 • Jyrki Pohjola 5 kuukautta sitten

  Niin hieno kirjoitus ja kokemustakin omasopesta.

 • Atte Antila 5 kuukautta sitten

  Hei! Juuri tätä minä olen etsinyt ja odottanut! Olen sairastanut vaikeaa atooppista ihottumaa 9 vuotta ja koskaan en ole Kanariansaarille päässyt. Vuonna 2021 piti minun päästä Iholiiton ilmastokuntoutukseen mutta korona toi vaikeuksia ja matka peruuntui. Olen juuri lokakuulle suunnitelmassa omatoimimatkaa (asun Jyväskylässä) noin välille 8.-19.10 mutta monessa asiassa tarvitsisin apua. Pääseekö teidän porukkaan mukaan? Olisin todella iloinen jos pääsisin porukkaan mukaan. Syksy on tullut ja iho on jo ihan helvetin kipeä. Halkeilee, tulehtuu. Matkasuunnitteluapua vastaanotan mielelläni, on ensimmäinen etelänmatka kyseessä. Palataan asiaan toivottavasti pian! (atte.antila@icloud.com)

 • Anu, Allergia-, iho- ja astmaliitto 5 kuukautta sitten

  Kiva kuulla Atte, että myös sinä olet miettinyt omatoimista ihonhoitomatkaa. Kuulinkin, että sinut ja OmaSope-porukka on saatu yhdistetty. Antoisia kokemusten vaihtoja ja reissuja teille!

  T: Anu, Allergia-, iho- ja astmaliitosta

Sivua päivitetty: 19.9.2023