Kurssit

Kurssit

Järjestämme kursseja allergiaa, astmaa ja ihon sairauksia sairastaville sekä heidän läheisilleen. Kursseilla jaetaan tietoa, vaihdetaan kokemuksia, saadaan vertaistukea ja virkistytään. 

Mitä kursseilla tehdään?

Kurssien ohjelmassa on tietopainotteisia luentoja sekä erilaista ryhmämuotoista toimintaa, kuten keskustelu-, rentoutus- ja liikuntaryhmiä. Kursseilla tapaa muita allergiaa, astmaa tai ihon sairautta sairastavia, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea. Kurssit tarjoavat mahdollisuuden virkistyä ja saada voimavaroja arkipäivän elämään. Kurssien ohjelma pyritään muokkaamaan hakijoiden tarpeiden ja tavoitteiden mukaan. 

Siirry kurssitarjontaan

Kurssikalenteri 

Järjestämme vuoden 2023 aikana kursseja sekä kurssipaikoilla eri puolella Suomea että verkkokursseina.
Löydät vuoden 2023 kurssikalenterin täältä: Kurssikalenteri 2023
Tutustu myös vuoden 2023 kurssioppaaseen, löydät sen täältä: Kurssiopas 2023
Haku vuoden 2023 kursseille avautuu 15.1.2023 mennessä. 
Voit kertoa mielipiteesi koskien kurssitarjontaamme vastaamalla kyselyyn

Avaa tästä Kurssiopas 2023

Kenelle kurssit on tarkoitettu?

Kurssit on suunniteltu eri kohderyhmien tarpeisiin, ja kursseja löytyy niin allergiaa, astmaa ja ihosairauksia sairastaville kuin palovamman kokeneille. Koko perhe voi hakea perhekursseille tai esimerkiksi isovanhemmat voivat osallistua kurssille lapsen kanssa. Nuorten ja aikuisten kursseille haetaan yksilöllisesti, mutta avustajana toimiva henkilö voi tulla osallistujaksi valitun mukana. Hakeminen ja osallistuminen kursseille ei vaadi Allergia-, iho- ja astmaliiton jäsenyhdistyksen jäsenyyttä. Kurssit järjestetään STEA:n (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) tuella ja ovat osallistujille maksuttomia. Kurssipaikkaan matkustamisesta aiheutuvat kulut kuuluvat osallistujalle.

Miten kursseille haetaan?

Kursseille haetaan sähköisen haun kautta tai tulostettavalla hakulomakkeella. Kurssivalinnoista ilmoitetaan sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Verkkokursseille hakeminen on mahdollista sähköisellä hakulomakkeella. Hakuohjeet ja -lomakkeet löydät täältä. 

Hae kurssille

Valintaperusteet

Kotimaan kurssit

  • Ensikertalaisuus - toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleenvalintaa
  • Hakemus on täytetty huolellisesti ja siitä löytyy perusteet kurssin tarpeellisuudesta
  • Hakijan soveltuvuus ryhmämuotoiseen kurssitoimintaan
  • Hakijan tavoitteet kurssille ovat kurssin teeman mukaiset

Verkkokurssit

  • Ensikertalaisuus - toistamiseen haettaessa on perusteltava uudelleenvalintaa
  • Valmius sitoutua koko verkkokurssin ajaksi kurssityöskentelyyn (noin 2 tuntia viikossa)
  • Hakemus on täytetty huolellisesti ja siitä löytyy perusteet kurssin tarpeellisuudesta
  • Hakijan tavoitteet kurssille ovat kurssin teeman mukaiset

Ammatillisesti ohjattua ryhmätoimintaa

Allergia-, iho- ja astmaliito on järjestänyt sopeutumisvalmennusta jo useita vuosia. Alun perin järjestöissä kehitetty sopeutumisvalmennus on määritelty terveydenhuoltolaissa osaksi lääkinnällistä kuntoutusta. Järjestöissä toteutetulla sopeutumisvalmennuksella on tavoiteltu muun muassa pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä osallisuuden ja voimavarojen vahvistumista.

STEA on vuonna 2020 linjannut, että ei enää jatkossa rahoita sopeutumisvalmennustoimintaa, eikä vuoden 2021 jälkeen Kelalta voi hakea kurssille matkustamisesta matkakorvausta tai kuntoutusrahaa. STEAn linjaus koskee kaikkia sopeutumisvalmennusta toteuttavia järjestöjä, ei ainoastaan Allergia-, iho- ja astmaliittoa. Sopeutumisvalmennus jatkuu Kelan rahoittamana toimintana. Allergia-, iho- ja astmaliiton kurssitoiminta jatkuu ammatillisesti ohjattuna ryhmätoimintana. Tutustu tarkemmin usein kysyttyihin kysymyksiin ja hakuohjeisiin.

Sivua päivitetty: 26.1.2023