AllergiaCertified -merkki on kaupallinen merkki

31.3.2016

AllergiaCertified -merkki on alkanut näkymään Tanskassa myytävissä tuotteissa. Merkin myöntäjänä on kaupallinen taho, joka ei ole puolueeton voittoa tavoittelematon asiantuntijataho. Yrityksen myöntämä merkki ei ole puolueettomien asiantuntijoiden tutkimia ja lääketieteelliseen tietokantaan tarkastettujen ainesosien vertailutieto. Tuotteiden sisältämien ainesosien pitoisuuksia ei analysoida. 

Suomalaisia yrityksiä ei toistaiseksi ole merkin käyttäjinä. Kuluttajia luotettavuudeksi ovat pohjoismaiset puolueettomat voittoa tavoittelemattomat Allegia- ja astmaliitot toteuttaneet sopimuksen, ettei muiden maiden tunnukset esiinny markkinoilla tuotteissa, sillä maiden välilä on käytössä erilaiset Allergiatunnuskriteerit. Kriteerit eivät ole standardisoituja ja niiden käsittely on erinlainen. Mikäli jonkin muun maan tai yrityksen antama allergiamerkki näkyy tuotteessa, tämä ei ole yhteistyössä Allergiatunnuksen tai Suomen Allergia- ja astmaliiton kanssa ja emme voi antaa tuotteista ärsyttävyys- tai ainesosatietoja. 

Suomessa Allergiatunnuksen myöntämiseen osallistuu aina ulkopuoliset alan asiantuntijat, kuten esim. ihotautilääkärit ja kemistit.