Käsien desinfiointi ("käsidesit")

Käsien desinfiointi ("käsidesit")

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

 • hajusteita (parfum, fragnance, aroma)
 • yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia 
 • akrylaatit (silmän alueen tuotteissa)
 • benzophenone-4 (aurinkosuojakemikaali)
 • carmine
 • CI 11000 - 39999 
 • chlorhexidine digluconate
 • eteeriset ölyt (epäpuhtaat)
 • fenyleenidiamiinit
 • formaldehydia tai sen vapauttajia
 • kalvonmuodostajia
 • methylisothiazolinone (MIT, MI)
 • metalliepäpuhtauksia
 • mykerökukkia (epäpuhtaat)
 • octocrylene
 • tetrahydroxypropyl ethylenediamine 

Muut vaatimukset:

 • Tuotteiden koostumuksesta on ilmoitettava INCI-nimi, cas-numero sekä % pitoisuustieto. 
 • Tuotteiden raaka-aineiden tulee olla puhtaita, eivätkä ne saa sisältää  epäpuhtauksina nikkeliä tai proteiinia. Tarvittaessa aineesta tulee toimittaa puhtaustodistus.
 • Joitakin kemikaaleja koskee maksimipitoisuusraja: 
  • Phenoxyethanol 0.6999%
  • Butyl methoxydibenzoylmethane <1%
  • Ethylhexyl methoxycinnamate <5%
  • Laureth-9 <4% iholle jäävissä tuotteissa
  • Panthenol <1%
  • Parsol-1789 <1%
  • Propylene glycol <10%
  • Sodium Benzoate <0.5%, mutta tiivistetuotteessa <1%
  • Cocamidopropyl betaine <3,5% poishuuhdeltavissa tuotteissa. Ei suositella enää lapsille tarkoitetuissa Allergiatunnustuotteissa. 
Kriteerit tarkemmin

Desinfektol G käsihuuhde (ammattikäyttöön)

Päivittäiseen käyttöön soveltuva etanolipohjainen käsihuuhde, joka sisältää runsaasti ihoa hoitavia ainesosia kuten glyserolia ja betaiinia. Sen sisältämä glyseroli hoitaa ja kosteuttaa käsien ihoa ja lisäksi se sisältää kotimaista luonnontuotetta betaiinia, joka vahvistaa glyserolin hoitavaa vaikutusta. Desinfektol G ei sisällä hajusteita tai väriaineita.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Berner Oy, Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki, puh. 0207 9100. Jälleenmyynti: Berner. www.lv.fi/pro

Erisan Pro (ammattikäyttöön)

Erisan Pro Desifoam
Etanolipohjainen, kevyesti vaahtoava desinfektiohuuhde. Monipuolinen desinfiointikyky eri bakteereja ja viruksia, mm. noro- ja koronavirusta vastaan. Tarkoitettu käytettäväksi Erisan Pro Smart -annostelulaitteessa.

Erisan Pro Desinfiointipyyhe
Yksittäispakattu, desinfektioaineella kostutettu kuitukangaspyyhe. Desinfektioaineena on 70 p-% etanoli, joka tuhoaa tehokkaasti kosketuksen kautta välittyviä haitallisia viruksia ja bakteereja. Sisältää ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineosia. Tuote ei sisällä hajusteita, väriaineita eikä parabeeneja.

Erisan Pro Dose Antiseptic
Kevyesti geelimäinen, etanolipohjainen desinfektiohuuhde. Sisältää ihoa hoitavaa glyserolia ja glyseryylikokoaattia. Tarkoitettu käytettäväksi Kiilto Dose™ -annostelulaitteessa.

Erisan Pro Etasept
Kevyesti geelimäinen ja tehokas käsidesinfektiohuuhde. Desinfioivana aineena on etanoli (73,5 p-%, 80 t-%), joka desinfioi tehokkaasti ja haihtuu nopeasti. Sisältää runsaasti ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineita.

Erisan Pro Käsidesi
Mikrobisidisesti tehokas, iholle hellävarainen desinfektiohuuhde. Biosidinen tehoaine on 74 p-% (80,4 t-%) etanoli, joka tuhoaa tehokkaasti kosketuksen kautta välittyviä haitallisia bakteereita ja viruksia. Sisältää runsaasti ihoa kosteuttavia ja hoitavia aineosia. Miellyttävä ihotunne säilyy myös usein toistuvassa käytössä.

Erisan Pro Käsihuuhde
Ammattikäyttöön kehitetty etanolipohjainen käsihuuhde usein toistuvaan käsien desinfektioon. Dermatologisesti testattu ja todettu sopivaksi sekä normaalille että herkälle iholle. Tarkoin valittu tehoainepitoisuus (73,5 p-%, 80 t-%) tuo tehon sekä bakteereja että viruksia vastaan.

Erisan Pro SafePoint+ Alcoliquid
Nestemäinen, etanolipohjainen käsidesinfektioaine, joka on monipuolisesti tehokas erilaisia mikrobeja vastaan. Tarkoitettu käytettäväksi SafePoint+ -annostelulaitteessa ja teollisuuden hygieniaporteissa.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: KiiltoClean Oy. Jälleenmyynti: KiiltoClean Oy, apteekit, tukkuliikkeiden ja jälleenmyyjien tiedot: www.kiiltoclean.fi.

KW Professional (ammattikäyttöön)

KW Käsihuuhde 80%
Vaativaan käyttöön laajatehoinen käsihuuhde käsien ja ihon desinfiointiin, erityisesti herkkäihoisille. Kuivuu nopeasti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Pakkauskoko 500 ml ja 1 L dispenso

Allergianäkökulma: Tuote ei sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteen ainesosat eivät pitoisuuksineen yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Kemvit Oy, 68410 Alaveteli, puh. (06) 8676 566, info@kemvit.fi Jälleenmyynti: Kemvit Oy.

LV

LV Käsidesinfiointigeeli EN 14476 Noro / 100ml ja 300ml
Geelimäinen LV Käsidesinfiointiaine sopii käsien toistuvaan desinfiointiin ja tuo testatusti suojan norovirusta vastaan. Sisältää ihoa hoitavaa glyserolia.Valmistettu Suomessa ja tuotteelle on myönnetty Avainlippu-tunnus. EN1500 standardisoitu käsidesi. EN1276 teho bakteereja vastaan. EN1650 teho hiivoja vastaan. EN14476 teho norovirusta vastaan. 

LV Professional (ammattikäyttöön)

LV Käsihuuhde 100ml, 500ml, 1L ja 5L 
Tehokas ja turvallinen käsihuuhde päivittäiseen käyttöön. Koostumukseltaan helposti levittyvä ja nopeasti kuivuvaa. Sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa glyserolia ja se sopii erittäin hyvin herkkäihoisille, allergisille ja atoopikoille. Täyttää seuraavien EN- standardien vaatimukset: EN1500, EN12791, EN13624, EN13727 ja EN14476. Valmistettu Suomessa ja tuotteelle on myönnetty Avainlippu. 

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Berner Oy, Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki, puh. 0207 9100. Jälleenmyynti: Berner. www.lv.fi/pro

Pamark (ammattikäyttöön)

Pamark käsihuuhde
Kotimainen etanolista valmistettu geelimäinen käsihuuhde, joka sopii terveydenhuollon käyttöön. Käsihuuhde sisältää ihoa kosteuttavaa glyserolia. Saatavilla useassa eri pakkauskoossa. Soveltuu päivittäiseen käyttöön. Läpäisee standardit EN1500, EN13624, EN13727, EN12971, EN14476. 

Allergianäkökulma: Tuote ei sisällä hajusteita tai väriaineita. Tuotteen aineosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Jälleenmyynti: Pamark Group, Robert Hubertintie 2, 01510 Vantaa, puh. 029 371 6000, asiakaspalvelu@pamark.fi

Soft Care (ammattikäyttöön)

Soft Care Des E käsihuuhde H5
Tehokas geelimäinen käsihuuhde, joka on dermatologisesti testattu. Sopii käsien desinfioimiseen mm. terveydenhuollossa, kotisairaanhoidossa, elintarvikealalla, ateriapalveluissa ja päiväkodeissa. Sopii myös kirurgiseen desinfektioon. Läpäisee standardit EN1276, EN1500, EN1650, EN12791, EN13727 sekä EN14476. Sisältää tehokkaasti ihoa kosteuttavia aineosia, jotka ehkäisevät ihoärsytystä ja kuivumista. Pakkauskoot: 50 x 100  ml, 10 x 500 ml, 6 x 1 l.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita tai väriaineita. Tuotteiden aineosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Diversey, Kaurakatu 48 B, 20740 Turku, puh. 020 7474 200, www.diversey.fi . Myynti: keskusliikkeet sekä valtuutetut jälleenmyyjät

TECcare Protect 

TECcare Protect käsidesivaahto
Alkoholiton, kosteuttava ja ainutlaatuisen tehokas käsidesivaahto sai Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Tuotteessa mikrobisen tehon vaikutusaikaa on pidennetty ja uusimpana testituloksena se läpäisi virallisen EN standardin SARS-CoV-2 ( Covid-19) vastaan ja tehoaa koronavirukseen jopa likaisessa ympäristöolosuhteissa. Suurin osa käsihuuhteista läpäisee vastaavia standardeja vain puhtaassa ympäristöolosuhteissa eli iholla oleva orgaaninen lika voi heikentää käsihuuhteen tehoa merkittävästi. TECcare Protect ei ärsytä, eikä kirvele ihoa, eikä jätä käsiä tahmean tuntuisiksi ja se ei sisällä yleisesti herkistäviä aineisosia. 

TECcare Protect Skin Wipes alkoholiton ihopyyhe
Alkoholiton, kosteuttava ja ainutlaatuisen tehokas ihopyyhe. Mikrobisen tehon vaikutusaikaa on pidennetty, sekä uusimpana testituloksena läpäissyt virallisen EN standardin SARS-CoV-2 ( Covid-19) vastaan ja tehoaa koronavirukseen jopa likainen ympäristö olosuhteissa. Suurin osa ihopyyhkeistä läpäisee vastaavia standardeja vain puhdas ympäristö olosuhteissa eli iholla oleva orgaaninen lika voi heikentää desinfiointitehoa merkittävästi. TECcare Protect ei ärsytä, eikä kirvele ihoa, eikä jätä käsiä tahmean tuntuisiksi.

TECcare Control pesevä desinfiointiaine (tuotetiedot löytyvät puhdistusaineet-tuoteryhmän alta).

TECcare Control Standard, muoviton ja biohajoava desiliina (tuotetiedot löytyvät puhdistusaineet-tuoteryhmän alta).

Maahantuonti Kimmoisa Oy, jälleenmyyntikanavina tukkuliikkeet

Sivua päivitetty viimeksi: 25.4.2023