Talot

Honka Terve Talo -rakennuskonsepti

Kotimainen maailman johtava aitoja massiisvipuutaloja valmistava ja markkinoiva yritys Honkarakenne Oyj on saanut ensimmäisenä yrityksenä Allergiatunnuksen käyttöoikeuden kokonaisvaltaiselle rakennuskonseptille.

Terve Talo -rakennuskonsepti on suunniteltu alusta loppuun yhteistyössä VTT:n ja Allergia- ja astmaliiton kanssa. Terve Talon materiaalit ovat tutkitusti turvalliset ja koko rakennustekniikka on valvottua talon suunnittelusta loppuluovutukseen saakka. Honka Terve Talo on suunniteltu kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi. Suunnittelun lähtökohtana on ollut massiivipuun luontaiset ominaisuudet. Materiaali täyttää tiukat vaatimukset sisäilman puhtauden, materiaalin päästöjen, energiatehokkuuden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta.

Allergiatunnuskriteerinä on, että talon kaikki materiaalit täyttävät tutkitusti vähäpäästöisen luokituksen (esim.M1-luokitus). Tämä tarkoittaa ulkomateriaalien lisäksi ikkunoita, ovia, sisäpintoja, maaleja, lattiamateriaaleja ja kiinteitä kaapistoja, joita muuttovalmiiseen taloon valitaan. Tämän lisäksi Terve Talossa tulee olla tarkkaan määritelty rakennussuunnittelu, talotekninen suunnittelu, sisustussuunnittelu, rakentamisen valmisteluvaiheet, rakentamiseen liittyvät työmaavaiheet, kosteuden hallinta ja toteutus työmaalla, puhtauden hallinta ja toteutus työmaalla sekä käyttöönottomittaukset. Jokaisella talolla on oma asiakkaan asumista helpottava huoltokirja sekä asiakkaan perehdytys ja koulutus talon käyttöön.

Honka Terve Talo - rakennuskonseptissa on huomioitu kaikki yllämainitut kriteerit ja niistä on toimitettu tarkat kuvaukset, valvontasuunnitelmat, sertifikaatit ja tutkimustulokset. Honka Terve Talo  on esimerkillenen rakennuskonsepti, jossa asiakkaalle varmistetaan täysin muuttovalmis talo, jossa on huomioitu kaikki terveelliseen asumiseen liittyvät seikat itse talon suunnittelusta alkaen ja asumisen aikaisen huollon ja ylläpidon edut. Näin varmistetaan, että Honka Terve Talo pysyy terveenä talona vastaisuudessakin. Korostettu laadunhallinta on jo talon rakentamisen aikana varmistaa korkealuokkaisen toteutuksen alusta saakka. Honkarakenne käyttää vain koulutettuja asennusmestareita ja valvoo, että työmailla noudatetaan tarkasti puhtauden - ja kosteudenhallintasuunnitelmaa.

Muuttovalmis Honka Terve Talo on saanut Allergiatunnuksen lisäksi Allergiatunnuskriteerien edellyttämän VTT:n sertifiakaatin. Muuttovalmiin Terve Talon VTT- sertifiointivaatimukset koostuvat monipuolisista sisäilmaan, energiatehokkuuteen ja lämpö- ja kosteustekniikkaan sekä itse rakentamiseen liittyvistä ominaisuuksista. Olennaisena osana tuotesertifiointia on valmistajan oma laadunvalvonnan seuranta.

Valmistaja: Honkarakenne Oyj, PL 31, 04401 Järvenpää, puh. 020 5454 00 (keskus), info@honka.com, www.honka.fi