Aurinkotuotteet

Aurinkotuotteet

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Hajusteita
  • Yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia huomioiden kuitenkin käytetyt pitoisuudet. Osassa aineita on maksimipitoisuusrajat ja ne huomioituna voi herkistävä aine olla sallittua käyttää, sillä silloin allergiariski on harvinainen
  • Ärsyttävien mykerökukkaisten kasvien ainesosia
  • Tetrahydroxypropyl Ethylenediamine cas 102-60-3 on kielletty 1.6.2021 alkaen Allergiatunnustuotteiden koostumuksissa.

Muut vaatimukset:

  • Tuotteiden raaka-aineiden tulee olla puhtaita, ne eivät saa sisältää epäpuhtauksina nikkeliä tai proteiinia. Tarvittaessa aineesta tulee toimittaa puhtaustodistus.
  • Kemikaaleissa on erinäisiä raaka-aineita, joille on asetettu maksimipitoisuusrajoja.
Kriteerit tarkemmin

Avene

Avene Sun Mineral Lotion SPF50+
Mineraalisuojan sisältävä aurinkovoide herkimmällekin iholle sekä pienille lapsille (myös alle 3-vuotiaille). Erittäin vedenkestävä, hajustamaton ja parabeeniton koostumus. Voiteeseen on lisätty kevyt beige sävy. Voide kannattaa levittää iholle kunnolla hieroen. Fotostabiili koostumus takaa pitkäaikaisen ja laajan UVA- ja UVB-suojan. Ei kemiallisia filttereitä. 

Avène Sun Lotion & Spray for Children SPF50+
Erittäin vahvan aurinkosuojan sisältävä voide koko perheelle, erityisesti lapsen herkälle iholle (yli 3-vuotta). Vedenkestävä ja helposti levittyvä koostumus ei jätä valkoista kerrosta iholle. Erittäin korkea (SPF50+) ja laaja UVB-UVA-suoja. Fotostabiili, silikoniton, oktokryleenitön ja hajusteeton koostumus.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Pierre Fabre Dermo-Cosmetique Nordic A/S, Metsäneidonkuja 4, 02130 Espoo, Jälleenmyynti: Apteekit.

La Roche Posay / Anthelios

Anthelios Dermo-Pediatrics Smooth Lotion -aurinkosuojavoide lapsille (SPF50+)
Erittäin korkea aurinkosuoja vartalon ja kasvojen iholle. Sopii lasten aktiivisuustasolle. Erittäin vedenkestävä. Erittäin korkean suojan antava laajakirjoinen ja fotostabiili aurinkosuoja, jossa yhdistyvät Mexoplex® -aurinkosuojafiltteriyhdistelmä ja La Roche-Posayn lähdevesi. 

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: L'Oréal Finland Oy, Espoo, kuluttajaneuvonta puh. 075 758 000, neuvonta@loreal.com, www.laroche-posay.fi Jälleenmyynti: apteekit.

LV

LV 150ml SPF30 Aurinkovoide tuubi 
Helposti levittyvä ja imeytyvä aurinkovoide kasvoille ja vartalolle. Herkälle iholle sopiva aurinkovoide kosteuttaa ja hoitaa ihoa, ja antaa korkean SPF30 suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

LV 150ml SPF20 Aurinkosuojasuihke
Helposti levittyvä, suihkutettava aurinkovoide, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle. Suojakerroin SPF 20 antaa keskitason suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

LV 75ml SPF50 Aurinkovoide tuubi
Kasvoille ja vartalolle ilman tahmaista tunnetta. Aurinkovoiteen suojakerroin SPF50 antaa iholle korkean suojan UVA- ja UVB-säteiltä. Erittäin vedenpitävä, hajusteeton ja väriaineeton koostumus hoitaa ja kosteuttaa ihoa.

LV 50ml Sun Roll-on SPF50
Aurinkovoide kasvoille ja vartalolle. LV Aurinkovoide Roll-on SPF50 on korkean suojan aurinkovoide, joka kulkee kätevästi mukana ja jota on helppo lisätä itselle tai lapsille päivän aikana – ilman käsien sotkemista.

LV 150ml Aurinkosuojasuihke SPF30
Helposti levittyvä, suihkutettava aurinkovoide, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle. Suojakerroin SPF 30 antaa keskitason suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Berner Oy, PL 15, 00131 Helsinki, puh kuluttajaneuvonta 09-1345 1303, Jälleenmyyjä: Hyvin varustetut päivittäistavaraliikkeet. 

 

Sivua päivitetty viimeksi: 24.3.2022