Aurinkotuotteet

Aurinkotuotteet

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

 • hajusteita (parfum, fragnance, aroma)
 • yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia 
 • akrylaatit (silmän alueen tuotteissa)
 • benzophenone-4 (aurinkosuojakemikaali)
 • carmine
 • CI 11000 - 39999 
 • chlorhexidine digluconate
 • eteeriset ölyt (epäpuhtaat)
 • fenyleenidiamiinit
 • formaldehydia tai sen vapauttajia
 • kalvonmuodostajia
 • methylisothiazolinone (MIT, MI)
 • metalliepäpuhtauksia
 • mykerökukkia (epäpuhtaat)
 • octocrylene
 • tetrahydroxypropyl ethylenediamine 

Muut vaatimukset:

 • Tuotteiden koostumuksesta on ilmoitettava INCI-nimi, cas-numero sekä % pitoisuustieto. 
 • Tuotteiden raaka-aineiden tulee olla puhtaita, eivätkä ne saa sisältää  epäpuhtauksina nikkeliä tai proteiinia. Tarvittaessa aineesta tulee toimittaa puhtaustodistus.
 • Joitakin kemikaaleja koskee maksimipitoisuusraja: 
  • Phenoxyethanol 0.6999%
  • Butyl methoxydibenzoylmethane <1%
  • Ethylhexyl methoxycinnamate <5%
  • Laureth-9 <4% iholle jäävissä tuotteissa
  • Panthenol <1%
  • Parsol-1789 <1%
  • Propylene glycol <10%
  • Sodium Benzoate <0.5%, mutta tiivistetuotteessa <1%
  • Cocamidopropyl betaine <3,5% poishuuhdeltavissa tuotteissa. Ei suositella enää lapsille tarkoitetuissa Allergiatunnustuotteissa. 
Kriteerit tarkemmin

Avene

Avene Sun Mineral Lotion SPF50+
Mineraalisuojan sisältävä aurinkovoide herkimmällekin iholle sekä pienille lapsille (myös alle 3-vuotiaille). Erittäin vedenkestävä, hajustamaton ja parabeeniton koostumus. Voiteeseen on lisätty kevyt beige sävy. Voide kannattaa levittää iholle kunnolla hieroen. Fotostabiili koostumus takaa pitkäaikaisen ja laajan UVA- ja UVB-suojan. Ei kemiallisia filttereitä. 

Avène Sun Lotion & Spray for Children SPF50+
Erittäin vahvan aurinkosuojan sisältävä voide koko perheelle, erityisesti lapsen herkälle iholle (yli 3-vuotta). Vedenkestävä ja helposti levittyvä koostumus ei jätä valkoista kerrosta iholle. Erittäin korkea (SPF50+) ja laaja UVB-UVA-suoja. Fotostabiili, silikoniton, oktokryleenitön ja hajusteeton koostumus.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Pierre Fabre Dermo-Cosmetique Nordic A/S, Metsäneidonkuja 4, 02130 Espoo, Jälleenmyynti: Apteekit.

Dermosil

Sensitive aurinkovoide kasvoille SPF25 (4164) 

Kevyt voide kasvoille suojaamaan ihoa auringon UVA- ja UVB-säteiltä. Kasvojen iholle kehitetty hajustamaton aurinkovoide sopii kaikkein herkimmälle iholle ja yli 1-vuotiaille lapsille. Keskitason suojakerroin, SPF 25.

Sensitive aurinkovoide SPF30 (4166)

Kevyt voide imeytyy nopeasti eikä jätä ihoa tahmeaksi. Hajustamaton aurinkovoide sopii kaikkein herkimmälle iholle ja yli 1-vuotiaille lapsille. Korkea suojakerroin, SPF 30.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita eikä väriaineita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Dermoshop Oy, PL 3/Västanlidintie 50, 66201 Korsnäs, puh. 020 746 6400, Jälleenmyynti: Dermosil -tuotteita myydään Dermoshopin verkkokaupassa osoitteessa www.dermosil.fi Tuotteita myydään suoraan tilaajille/tilaajaryhmille ilman välikäsiä.

La Roche Posay / Anthelios

Anthelios Dermo-Pediatrics Smooth Lotion -aurinkosuojavoide lapsille (SPF50+)
Erittäin korkea aurinkosuoja vartalon ja kasvojen iholle. Sopii lasten aktiivisuustasolle. Erittäin vedenkestävä. Erittäin korkean suojan antava laajakirjoinen ja fotostabiili aurinkosuoja, jossa yhdistyvät Mexoplex® -aurinkosuojafiltteriyhdistelmä ja La Roche-Posayn lähdevesi. 

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: L'Oréal Finland Oy, Espoo, kuluttajaneuvonta puh. 075 758 000, neuvonta@loreal.com, www.laroche-posay.fi Jälleenmyynti: apteekit.

LV

LV 150ml SPF30 Aurinkovoide tuubi 
Helposti levittyvä ja imeytyvä aurinkovoide kasvoille ja vartalolle. Herkälle iholle sopiva aurinkovoide kosteuttaa ja hoitaa ihoa, ja antaa korkean SPF30 suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

LV 150ml SPF20 Aurinkosuojasuihke
Helposti levittyvä, suihkutettava aurinkovoide, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle. Suojakerroin SPF 20 antaa keskitason suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

LV 75ml SPF50 Aurinkovoide tuubi
Kasvoille ja vartalolle ilman tahmaista tunnetta. Aurinkovoiteen suojakerroin SPF50 antaa iholle korkean suojan UVA- ja UVB-säteiltä. Erittäin vedenpitävä, hajusteeton ja väriaineeton koostumus hoitaa ja kosteuttaa ihoa.

LV 50ml Sun Roll-on SPF50
Aurinkovoide kasvoille ja vartalolle. LV Aurinkovoide Roll-on SPF50 on korkean suojan aurinkovoide, joka kulkee kätevästi mukana ja jota on helppo lisätä itselle tai lapsille päivän aikana – ilman käsien sotkemista.

LV 150ml Aurinkosuojasuihke SPF30
Helposti levittyvä, suihkutettava aurinkovoide, joka sopii sekä kasvoille että vartalolle. Suojakerroin SPF 30 antaa keskitason suojan UVA- ja UVB-säteitä vastaan. Erittäin vedenpitävä koostumus.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Berner Oy, PL 15, 00131 Helsinki, puh kuluttajaneuvonta 09-1345 1303, Jälleenmyyjä: Hyvin varustetut päivittäistavaraliikkeet. 

NIVEA SUN

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Lotion SK30 -aurinkosuojavoide sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka antavat välittömän suojan. Antaa luotettavan ja pitkäkestoisen suojan palamiselta ja ehkäisee ihon ennenaikaista vanhentumista. Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Hajusteeton koostumus, joka imeytyy nopeasti. Rauhoittaa ihoa. Sisältää Aloe veraa. Vedenkestävä koostumus.

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SK30 -aurinkosuojasuihke sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka antavat välittömän suojan.  Suojakerroin 30. Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Hajusteeton. Rauhoittaa ihoa. Sisältää Aloe veraa. Vedenkestävä.

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Sun-Allergy Lotion SK50+ -aurinkovoide sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia. SK 50+ antaa luotettavan suojan palamiselta. Kehitetty erityisesti herkälle iholle. Korkea UVA-suoja ja antioksidantit suojaavat ihoa aurinkoallergialta. Hajusteeton. Vedenkestävä. Sisältää Aloe Veraa.

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray 50+ -aurinkosuojasuihkeessa on erittäin korkea suojakerroin SK50+. Tuote suojaa UVA- ja UVB-säteilyä vastaan, sekä ehkäisee auringonpolttamia ja ihon ennenaikaista ikääntymistä. Erityisesti kehitetty herkälle iholle, tuotteen luomu aloe vera ja jojobaöljy rauhoittavat ihoa. Vedenkestävä koostumus.

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect Sun Trigger Spray SK50+ -aurinkosuojasuihke on kehitetty erityisesti lasten herkälle iholle. Ei sisällä hajusteita tai väri- ja säilöntäaineita. Tehokkaat UVA- ja UVB-suodattimet takaavat tehokkaan suojan auringon haittavaikutuksilta.Suojakerroin 50+. Sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa aloe veraa. Imeytyy nopeasti. Erittäin vedenkestävä. Lastenlääkäreiden hyväksymä.

NIVEA SUN Kids Sensitive Sun Roll-On SK50+ -aurinkosuojavoide sisältää tehokkaita UVA/UVB-suodattimia, jotka antavat erittäin korkean, välittömän ja tehokkaan suojan. Suojaa ihon omaa suojakerrosta ja auttaa vähentämään aurinkoihottuman riskiä. Kehitetty erityisesti lasten herkälle iholle. Hajusteeton. Erityisen vedenkestävä. Kätevä roll-on-pakkaus, josta tuotetta on miellyttävä ja helppo levittää lapsen iholle. Lastenlääkäreiden hyväksymä.

NIVEA Sun Kids Sensitive Protect Sun Lotion SK50+ -aurinkosuojavoide sisältää erittäin korkealaatuisia UVA- ja UVB-suodattimia, jotka takaavat välittömän ja pitkäkestoisen suojan. Kehitetty erityisesti lasten herkälle iholle. Suojakerroin korkea 50+. Väriaineeton, hajusteeton ja säilöntäaineeton. Erittäin vedenkestävä. Tahmaamaton, kevyt koostumus. Lastenlääkäreiden hyväksymä.

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect Sun Spray SK50+ -aurinkosuojasuihke on kehitetty erityisesti lasten herkälle iholle. Ei sisällä hajusteita tai väri- ja säilöntäaineita. Tehokkaat UVA- ja UVB-suodattimet takaavat tehokkaan suojan auringon haittavaikutuksilta. Suojakerroin 50+. Sisältää ihoa hoitavaa ja kosteuttavaa aloe veraa. Imeytyy nopeasti. Erittäin vedenkestävä. Lastenlääkäreiden hyväksymä.

Allergianäkökulma: Tuotteet eivät sisällä hajusteita. Tuotteiden ainesosat pitoisuuksineen eivät yleisesti ärsytä tai herkistä. Valmistaja: Biersdorf Oy, Turku, kuluttajaneuvonta tästä linkistä: Aurinkosuojatuotteet | Tutustu valikoimaamme | NIVEA ,www.nivea.fi , Jälleenmyynti: hyvin varustetut päivittäistavarakaupat

 

Sivua päivitetty viimeksi: 21.6.2023