Vaipat ja kuukautissuojat

Vaipat ja kuukautissuojat

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Hajusteita, luonnonkumia
  • Yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia tai korkeita pitoisuuksia, koskien mm. säilöntäaineita, märkälujaliimoja, viimeistelyaineita, käsittelyaineita, selluloosan käsittelyaineita, kolofonumi, muoveja

Muut vaatimukset:

  • Tuotteet eivät saa omata voimakasta ominaistuoksua johtuen kierrätysmateriaalista, selluloosan käsittelystä tai muusta materiaaliasta.
  • Tuotteiden tulee olla nukkaantumattomia, kuidultaan pehmeäpintaisia, omata vahva imukyky ja sitoa märkyys materiaalin sisään aiheuttamatta ihoärsytystä mekaanisesti tai hautumalla

Tuotteita arvioidaan siitä näkökulmasta, että ne ovat usein pitkäaikaisesti kosketuksissa herkkään intimialueeseen ja ihoon. Tuotteissa perehdytään myös käyttöohjeisiin ja kuluttajien ohjeistukseen, sillä kuluttajille on tärkeää tiedostaa ja välttää yhden saman tuotteen pitkäaikaista käyttöä ja täten välttää intiimialueella hautuminen. 

Tuotteide valmistusprosessiin tutustutaan kaikilta käytetyiltä ainesosiltaan ja materiaaleiltaan. Käsittelyssä analysoidaan kaikki prosessissa käytetyt kemikaalit ja apuaineet. Tuotteet eivät saa sisältää eritteiden ominaistuoksuja peittäviä maskihajusteita tai kolofooniumhartsia. Tuotteissa ei saa olla käytettynä apuaineina herkistäviä tai ärsyttäviä liimoja (mm.akrylaatteja), massoja, välikerroksia tai muovikalvoja. Aineista on ilmoitettava aina myös pitoisuudet. Tuotteilta edellytetään käyttötestituloksia, formaldehydipitoisuustietoja, bakteerikartoitustestejä sekä mahdollisesti käytettyjen antibakteeristen aineiden kemikaalitiedot. 

Sivua päivitetty viimeksi: 17.2.2021