Siivoustuotteet ja -palvelut

Siivoustuotteet ja -palvelut

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Hajusteita
  • Yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia tai korkeita pitoisuuksia
  • Viimeistely tai käsittelyaineita, kuten pölypunkkien, bakteerien tai lian estoaineita.

Muut vaatimukset:

Tuotteiden tulee olla pölyämättömiä, tiiviitä ja korkeassa pesulämpötilassa pestäviä.

Tuotteiden ominaisuudet tulee olla korkealaatuiset ja teknisilta ominaisuuksiltaan mahdollistaa siivous ilman erillisiä puhdistusaineita ja näin tukea kemikaalitonta siivousta. 

Siivoustuotteita tutkitaan siitä näkökulmasta, kuinka ne voivat helpottaa allergisen, ihosairaan ja astmaatikon elämänlaatua huomioiden siivoustarpeet ja käytettävien tuotteiden aiheuttamia oireita. Tavoitteena on, että siivous on mahdollista toteuttaa välineiden avulla ilman kemikaaleja ja täten altistua mahdollisimman vähän herkistäville tekijöille. 

Siivoustuotteista tulee ilmoittaa kuitumateriaalit, tekniset ominaisuudet, tekstiilikemikaalit ja niitä koskevat turvallisuussertifikaatit sekä tuotteiden muut materiaalitiedot. Tuotteista tulee osoittaa tutkimustuloksia, joiden avulla voidaan arvioida tuotteiden puhdistuskykyä ja lian tarttuvuutta ilman pesuaineita. Materiaalit tulee olla 60 asteessa vesipestäviä ja hyvin pölyä sitovia. 

Siivouspalveluista tulee toimittaa tarkat palvelukuvaukset; työvaiheet, käytettyt työvälineet, aineet ja sivousmenetelmät. Siivousmenetelmä arvioidaan nykytilanteen mukaisesti ja jatkojalostetaan allergianäkökulman täyttäväksi yhteistyössä yrityksen kanssa. Työvaiheissa ja siivousmenetelmissä perehdytään erityisesti sisäilman laatuun vaikuttaviin työvaiheisiin, kuten yläpölyjen siivousväleihin, tekstiilien puhdistuksiin ja siivousväleihin, ilmanvaihtoon liittyviin palveluihin, kemikaalien ja hajusteiden käyttöön, kaapistojen alatasojen puhdistuksiin, imurin suodattimen tasoon ja siivousvälineisiin asuntokohtaisesti. 

Sivua päivitetty viimeksi: 16.2.2021