Rakennusmateriaalit

Rakennusmateriaalit

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Hajusteita
  • Yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ainesosia tai korkeita pitoisuuksia
  • Viimeistely- tai pintakäsittelyaineita

Muut vaatimukset:

  • Rakennusmateriaalien matalapäästöisyysluokitus
  • Tuotteen on oltava mahdollisimman pölyämätön, pölyä keräämätön, materiaaliltaan hengittävä ja nihkeäpyyhinnän kestävä.
  • Materiaalien analysointiin tulee toimittaa tarkat 100% tiedot käytetyistä aineista, kemikaaleista ja valmistusprosessista. Tuotteiden tulee poiketa selkeästi edukseen muista vastaavista tuotteista markkinoilla. 

Tuotteita tutkitaan siitä näkökulmasta, mikä on tuotteiden vaikutus sisäilman laadun parantamiseen. 

Rakennusmateriaalien ominaisuudet käydään läpi tuotekohtaisesti riippuen mihin käyttötarkoitukseen tuote on tarkoitettu. Eroavaisuuksia rakennusmateriaaleissa voi olla eristeissä, akustiikkalevyissä, kaikissa pintamateriaaleissa, kaapistoissa, ovissa, talorakenteissa, attiamateriaaleissa, seinälevyissä, liimoissa, lakoissa, öljyissä, ilmanvaihtolaitteistoissa, suodattimissa jne. 

Lattiamateriaalit

Lattiamateriaaleissa perehdytään niiden päästöihin ja niiltä edellytetään matalapäästöisyyden osoitusta tutkimustuloksin. Päästötestien lisäksi arvioidaan materiaalit, niiden kiinnitystavat ja huoltomahdollisuudet. Analysoinnissa tutkitaan käytetty puu, tekstiilikuitu, pohjamateriaali, liimat, teipit, öljyt, vahat ja mahdolliset muut käytetyt aineet ja materiaalit. Lattiamateriaaleja ei hyväksytä sellaisessa muodossa, että ne edellyttävät lattiaan liimakiinnityksen. Mikäli lattiamateriaalin valitseva asiakas valitsee liiman käytön käyttökohteensa vuoksi, niin tällöin tämä on asiakkaan tietoinen valinta. Liimoissa ei saa olla formaldehydiä. Lattiamteriaalien tulee kestää vesipesua ja nihkeäpyyhintää. Niistä ei saa irrota kuituja, eivätkä ne saa sisältää raskasmetallivärejä, karsinogeeneja, antibakteerisia käsittelyaineita tai lianestoaineita. Lattiamateriaalin tulee olla kulutusta kestävä. Lämpökäsitelty puu ei täytä allergiakriteereitä. 

Sivua päivitetty viimeksi: 22.9.2021