Hae Allergiatunnusta!

Pyykinpesukoneet ja kuivausrummut

Pyykinpesukoneet ja kuivausrummut

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • tuotteet eivät saa sisältää yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ominaisuuksia, osia tai lisävarusteita (esim. luonnonkumia) 
  • hajusteaampullia tai muita hajusteominaisuuksia, joilla kone tuottaisi tuoksua pyykin joukkoon.

Muut vaatimukset:

  • pyykinpesukoneista tulee osoittaa puolueettomat testitulokset.  
  • pyykinpesukoneen ohjelmavalikon tulee olla monipuolinen ja sen kaltainen, että se mahdollistaa allergikolle monipuoliset vaihtoehdot hyödyntää eri pesuohjelmia tarpeiden mukaan ja toteuttaa lisähuuhteluita. Allergisen kannalta on tärkeää, että koneessa olisi huomioitu pesuaineiden oikeanlainen annostelu ja oikeiden pesulämpötilojen käyttö, kun huomioidaan, että minkälainen tekstiili tai käyttöaste tekstiillä on ollut (vuodetekstiliit, atoopikon kerrastot, alusvaatteet). 
  • huuhtelutulos ja kuivausrumpujen kuivaustulos tulee olla erinomainen.
  • nukkasihti, vedenkeruuastia ja kosteudentiivistimen huollon tulee olla helppoa ja nopeaa ja käyttöohjeet selkeät.
  • laitteen tulee olla kondensoiva ja varustettu vedenpoistoletkulla.
  • tuotteista tulee olla selkeät suomenkieliset käyttö- ja huolto-ohjeet sekä ohjeistus ohjelmavaihtoehdoista ja eroavaisuuksista.
  •  

Tuotteita tutkitaan siitä näkökulmasta, että onko koneiden käytöllä merkittävää etua allergia, ihosairaiden tai astmaatikkojen arkeen ja poikkeavatko laitteet muista vastaavista markkinoilla olevista laitteista ottaen huomioon allergianäkökulman. Kuluttajatiedustelut laitevalinnoissa koskevat erityisesti huuhtelutuloksia, ohjelmavaihtoehtoja ja niiden pesutuloksia sekä koneen huoltoa. 

Pyykinpesukoneiden ominaisuuksissa kiinnitetään huomiota huuhtelutuloksiin, huuhteluiden määrään, ohjelmavalikkoon, pesuainelokeroiden irrotusmahdollisuuteen ja puhdistettavuuteen, omatoimiseen huollettavuuteen, käyttöohjeisiin ja kuluttajaopastukseen - kaikista näistä on oltavat tarkat tiedot. Laadukas jaa allergianäkökulmaltaan edukseen toimiva kuivausrumpu vähentää tekstiilinukkaa huonetilassa. 

Allergianäkökulman omaavassa pyykinpesukoneessa on huomioitu erityisesti korkeapesulämpötilojen käytöt atooppisen ihon hoitoon kuuluvien rasvatahrojen poistuminen tekstiileistä tehokkaasti ja jättäen huuhtelutuloksen erinomaiseksi. Pyykinpesukoneen ohjelmistot tukevat allergiaperheen arjen huomiointia ja mahdollistaa monipuolisten ohjelmien ja huuhteletuloksiin vaikuttamisen.