Pyykinpesukoneet ja kuivausrummut

Pyykinpesukoneet ja kuivausrummut

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Tuotteissa ei saa sisältää yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä ominaisuuksia, osia tai lisävarusteita (esim. luonnonkumia) 

Muut vaatimukset:

  • Pyykinpesukoneiden ominaisuuksissa kiinnitetään huomiota huuhtelutuloksiin, huuhteluiden määrään, ohjelmavalikkoon, pesuainelokeroiden irrotusmahdollisuuteen ja puhdistettavuuteen, omatoimiseen huollettavuuteen, käyttöohjeisiin ja kuluttajaopastukseen - kaikista näistä on oltavat tarkat tiedot

Tuotteita tutkitaan siitä näkökulmasta, että onko koneiden käytöllä merkittävää etua allergia, ihosairaiden tai astmaatikkojen arkeen ja poikkeavatko laitteet muista vastaavista markkinoilla olevista laitteista ottaen huomioon allergianäkökulman. Kuluttajatiedustelut laitevalinnoissa koskevat erityisesti huuhtelutuloksia, ohjelmavaihtoehtoja ja niiden pesutuloksia sekä koneen huoltoa. 

Pyykinpesukoneiden huuhtelutulos ja kuivausrumpujen kuivaustulos tulee olla hyvä (puolueettoman testituloksen edellytys). Laitteen tulee olla kondensoiva ja varustettu vedenpoistoletkulla. Nukkasihti, vedenkeruuastia ja kosteudentiivistimen huollon tulee olla helppoa ja nopeaa ja käyttöohjeet selkeät.Tuotteista tulee olla selkeät suomenkieliset käyttö- ja huolto-ohjeet sekä ohjeistus ohjelmavaihtoehdoista ja eroavaisuuksista. Laadukas jaa allergianäkökulmaltaan edukseen toimiva kuivausrumpu vähentää tekstiilinukkaa huonetilassa. 

Allergianäkökulman omaavassa pyykinpesukoneessa on huomioitu erityisesti korkeapesulämpötilojen käytöt atooppisen ihon hoitoon kuuluvien rasvatahrojen poistuminen tekstiileistä tehokkaasti ja jättäen huuhtelutuloksen erinomaiseksi. Pyykinpesukoneen ohjelmistot tukevat allergiaperheen arjen huomiointia ja mahdollistaa monipuolisten ohjelmien ja huuhteletuloksiin vaikuttamisen.

Sivua päivitetty viimeksi: 17.2.2021