Pölynimurit

Pölynimurit

Tuotteet eivät saa sisältää yleisesti herkistäviä/ärsyttäviä ominaisuuksia, osia tai lisävarusteita.

Kriteerit

Tuotteet eivät saa sisältää:

  • Tuotteessa ei saa olla hajusteampullia tai muita hajusteominaisuuksia, joilla pölynimuri tuottaisi päällä ollessaan tuoksua huonetilaan.
  • Tuotteessa ei saa olla allergiaa aiheuttavia osia.

Muut vaatimukset:

  • Tuotteissa tulee olla korkealuokkaiset suodattimet ja suodattimen vaihtovälisuositukset sekä käyttöohjeet. 
  • Tuotteesta tulee osoittaa puhdistustehokkuus alla olevien määritelmien mukaisesti.

Tuotteita tukitaan siitä näkökulmasta, että miten laitteiden avulla voidaan parantaa huonetilan sisäilman laatua ja onko laitteilla etua allergia ja astma huomioituna. 

Allergiatunnuskriteereissä imureiden on täytettävä 31.12.2018 asti käytetyistä Ekosuunnittelurajoituksista puhdistuskyvyltään luokkaväli A-C (EU:n rajoitusväli A-G), siten että puhdistuskyky kovalta lattialta täyttää A-luokan vaatimuksen ja matolta vähintään C-luokan vaatimuksen. Pölyimukyvyt (dpu c)ovat tällöin A: 1.11, B: 0.91-0.87 ja C: 0.87-0.83. Poistoilman pölyjäämäluokka tulee olla A (0.02%). Nimellinen ottoteho on lainsäädännön mukaisesti oltava pienempi kuin 1600W. Lisäksi suodatuskyky tulee olla mitattuna pienhiukkaskoossa eli vähintään 0.3 mikrometriä. 

Suuttimen muotoilun tulee olla sellainen, että sillä on helppo imuroida hankalatkin tilat, kuten kaappien alustat. Tuotteiden käyttöohjeissa tulee olla selkeät ohjeet laitteen oikeasta käytöstä, kunnossapidosta ja huollosta. Mikäli imurissa on pölypussi, tulee pölypussin suun olla suljettava. Pölypussittomissa laitteissa tulee olla selvät ohjeet pölysäiliön tyhjennyksestä. Teknisissä ominaisuuksissa tulee ilmoittaa myös äänitaso. Tuotteiden teknisistä ominaisuuksista, kuten imutehosta ja suodatuskyvystä tulee osoittaa puolueettomat tutkimustulokset.

Sivua päivitetty viimeksi: 17.2.2021