Huonekalut, patjat ja vuodevaatteet

Huonekalut, patjat ja vuodevaatteet

Tuotteet eivät saa sisältää yleisesti ärsyttäviä/herkistäviä väriaineita, täytteitä, verhoilumateriaaleja, liimoja, lakkoja, maaleja, vetoketjuja, kuminauhoja jne. Materiaaleista on ilmoitettava pitoisuudet, colori-indeksinumerot sekä formaldehyditiedot.

Tuotteiden materiaalien, kuten runko- ja pintamateriaalien tulee täyttää vähäpäästöisyyden, kuten esimerkkinä suomalainen M1-luokka. Tuotteiden tulee olla yleisesti nikkelittömiä ja eivätkä ne saa sisältää luonnonkumia. Lisäksi tekstiilipintaiset huonekalut tulee olla pintamateriaaleiltaan mahdollisimman sileäpintaisia, hengittäviä, pölyämättömiä ja pölyä keräämättömiä sekä vesipesun, nihkeäpyyhinnän ja imuroinnin kestäviä. Tekstiileiltä edellytetään Ökö-Tex sertifikaattia.

Sijauspatjoissa ja sohvatyynyissä tulee olla irrotettavissa oleva verhoilu, joka kestää 60C vesipesun. Myös vuodevaatteilta edellytetään 60C vesipesua. Patjoissa ei saa olla käytettynä pintakäsittelyaineita, joilla väitetään ehkäisevän esimerkiksi pölypunkkeja, viruksia tai bakteereja. Myöskään itse tuotteessa ei saa olla materiaaleja, jotka olisivat käsiteltyjä siten, että niillä olisi vastaava vaikutus kuin erillisillä kemiallisilla pintakäsittelyillä. Vaahtomuoveilla tulee olla CertiPur, Ökö-Tex sertifikaatti. Patjoiden päästöille ollaan kehittelemässä testikriteeristöä ja patjojen ominaishajujen merkitystä ihmisten terveydelle ollaan selvittämässä. Silkki ei sovellu Allergiatunnusmateriaaliksi vuodevaatteissa tai tyynyissä, mikäli se ei kestä 60 asteen vesipesua.