Johanna L, atooppinen ihottuma*

Olen sairastanut vaikeaa atooppista ihottuman lapsesta lähtien. Iän myötä sairaus  on muuttunut muotoaan ja paikkaa, kuivasta ja kutisevasta ihosta kudosnestettä tai verta esittäviin haavaumiin. 

Aikuisiällä atooppisen ihottuma on oireillut näkyvillä ja heikosti peitettävissä olevilla ihoalueilla, kuten kasvoissa ja käsissä. Vuosien saatossa on ollut kiva huomata miten atopian hoito on mennyt eteenpäin ja uusia hoitomuotoja tullut esim. metotrakseetit ja biologiset lääkkeet.

Ihon ollessa huonossa kunnossa en ole välttynyt ikäviltä ja loukkaavalta kommenteiltakaan. Turhauttavimmalta on ollut kun on kaikkensa tehnyt ihon eteen, muttei sekään ole riittänyt ja iho on kaikesta huolimatta ollut huonossa kunnossa. 

Yksi ihorauhan huippuhetki oli, kun kävin elämäni ensimmäistä kertaa kasvohoidossa ihonpuhdistuksessa. Hoidon jälkeen kasvojen iho oli huomattavasti kosteutuneempi, juonteet pienentyneet  sekä kosteusvoiteet  imeytyivät sen jälkeen paremmin ihooni. Mahtavaa, että herkkäihoisellekin on olemassa kasvohoitoja.

Terveisin Johanna
 

Sivua päivitetty: 29.1.2023