Laura, atooppinen ihottuma 2022Minulla on atooppinen ihottuma. Erityisesti kasvoissa ihottuma näkyy halkeilevina silmäkulmina ja suupielinä. Joskus meikkaaminen on lähes mahdotonta kutinan takia. Lisäksi ihottumaa on tyypillisesti myös käsitaipeissa.

Silmien ihottuman vuoksi saan usein etenkin puolitutuilta kyselyitä, että mikä hätänä ja sähän oot itkenyt, vaikka kyse on vain kipeästä ihottumasta. Ymmärrän kyllä ihmisten reaktiot, mutta tuo käy välillä jopa hieman raskaaksi, sillä siinä jatkuvasti kommentoidaan samalla myös minun ihoani. Lisäksi toisinaan kaulalla olevasta ihottumasta supistaan selän takana, että tuollahan on vaikka kuinka monta fritsua kaulassa. Tokihan se ihottuma varsinkin parantuessaan vähän siltä kaulassa näyttää, mutta tällöin taas kovasti toivoisin, että ei vain puhuta selän takana asiasta, vaan voisi minulta kysyä ja varmistaa, että mistä se on tullut. Tällaiset pienetkin asiat rikkoo ihorauhaa.

Toivoisin osaltani myös ymmärrystä siihen, että aina ei voi esim. tuosta vain lähteä uimaan, jos ihottuma on kovin paha. Minulla iho vaatii sen jälkeen perusteellisen rasvauksen, varsinkin jos sillä hetkellä on kova ihottuma päällä. Tämän takia kaikki ex-tempore hommat ei aina ole mahdollisia.

Terveisin Laura

Sivua päivitetty: 31.10.2023