Janica, atooppinen ihottuma

Minulla on ollut atooppinen iho lapsuudesta lähtien. Atopia kuitenkin on muuttanut muotoaan läpi elämäni ja olen elänyt läpi sekä helppoja että haastavia vaiheita. Matkalle on mahtunut niin pelkkää rasvaamista kuin valohoitoja ja mietteitä biologisista lääkkeistä.

Minulle Ihorauha näkyy siinä, ettei ihoni ole kiinostavampi puheenaihe kuin minä itse. Minulta on joskus kysytty "mitä kuuluu? No, ainakin iho voi paremmin". On kauhisteltu myös miten kauheassa kunnossa iho on. Olen myös kuullut, että kyllä me tiedetään mitä se on, kaikilla kuivuu kuule iho talvella. Jopa lääkäri on sanonut, että ei tarvitse tulla vastaanotolle, toi on normaalia atoopikoille.

Toivoisin Ihorauhassa sitä, että saan nimenomaan olla rauhassa. Ihosairaus on yksityisasia vaikka näkyy muille. Jos kerron, että tarvitsen atopian takia jotakin, uskokaa se. Älkää verratko sairastuneen tilannetta omaanne vaikka teillä olisi yhteinen sairaus. Jokainen iho ja jokainen ihosairaus on erilainen. Vertaistuki voi antaa paljon mutta muista silti hienotunteisuus.

Terveisin Janica

Sivua päivitetty: 7.11.2022