Marleena, vitiligo

Minulla on vitiligo lähes kauttaaltaan ympäri kehoani. Kasvot, kaula ja yläselkä ovat säilyneet ilman läikkiä, joten ihosairaus ei juuri näy ulospäin ensimmäisissä kohtaamisissa. Säärien valkoiset etuosat kiinnittävät erityisesti kesäaikaan huomiota, joten ihmetteleviä ja kauhistuneitakin katseita olen saanut elämäni aikana runsaasti. Häiritseehän se välillä, mutta suurimmaksi osaksi en vain välitä niistä. Ilkeitä kommentteja en muista saaneeni koskaan, eikä minua ole asiasta kiusattu -en siis koe, että ihorauhaani olisi rikottu.

Perusarjessa läikistä ei ole juuri haittaa vaikkakin kesällä menee enemmän aikaa läikkien suojaamisessa aurinkorasvoilla. Nuorena minulla ei ollut käytettävissä vielä kunnollisia aurinkosuojavoiteita ja läikät saattoivat palaa välillä pahastikin. Aikuisena olen osannut suojata näitä herkästi palavia läikkiä paremmin.

Olen iloinen voidessani jakaa tietoa vitiligosta ja osoittaa samalla, että erilaisuus on upea rikkaus. Olen aina ollut hyvin avoin omasta sairaudestani enkä ole piilotellut läikkiäni ja siihen samaan haluan rohkaista myös muita vitiligoa sairastavia. Olen aktiviinen, iloinen minä -ja oikein hyvä juuri tällaisena.

Terveisin Marleena

Sivua päivitetty: 7.11.2022