Tietoa ja materiaaleja

Tietoa ja materiaaleja

Ihoviikko on Allergia-, iho- ja astmaliiton vuosittainen kampanja, jolla halutaan lisätä tietoisuutta erilaisista ihotaudeista sekä niiden vaikutuksesta arkeen. Vuonna 2022 teemana on ihorauha.

Tältä sivulta löydät Ihoviikon 2022 materiaalit, sekä voit kurkata mitä teemoja on ollut aiempina vuosina Ihoviikoilla.

Kampanjamateriaalit

Julisteet (A4 tulostettava pdf-tiedosto)

Somekuvat

Facebookiin ja Instagram (1080 x 1080 px, png-tiedosto):

Twitter (1024 x 512 px, png-tiedosto):

Kansikuvat Facebookiin (png-tiedosto):

Näytöille sopivat kuvat esim. apteekkeihin, OLKA-pisteille ja poliklinikoille

Yhteistyökumppanit:

Ihoviikkoa mahdollistamassa AbbVie, Berner, Leo Pharma ja Pfizer.

Annoimme yhteistyökumppaneille mahdollisuuden kirjoittaa oma tervehdyksenä ihorauhasta.

Jokainen meistä ansaitsee tulla kohdatuksi ihmisenä huolineen, tunteineen ja toiveineen. Ihosairauksineen. Iholla näkyvä sairaus, kuten esimerkiksi atooppinen ihottuma, voi vaikuttaa ihmisen elämään monin tavoin. Toteutimme elokuussa 2021 yhteistyössä Allergia, -Iho ja Astmaliiton kanssa kvalitatiivisen tutkimuksen, jossa haastateltiin keskivaikeaa ja vaikeaa atooppista ihottumaa sairastavia henkilöitä. Läheisten tuki ja vertaistuki koettiin tutkimuksen mukaan erittäin merkityksellisinä. Lisäämällä yleistä ymmärrystä atooppisesta ihottumasta ja muista ihosairauksista voimme vähentää ihosairauksien taakkaa, ja sitä kautta edistää ihorauhaa. Jokaisen iho on kaunis.
- AbbVie

Aiemmat Ihoviikot:

 • Ihoviikko 2021: Arjen sankarit

  Lapsen ihosairaus tekee vanhemmastakin arjen sankarin - lupaa kyselemättä. Jos voimasi tuntuvat hiipuvan, älä jää sankaroimaan yksin! Meiltä saat tietoa ja vertaistukea ihosairauden hoitoon ja koko perheen jaksamiseen.

 • Ihoviikko 2020: #MinunIhoni
  Jokainen iho ansaitsee rakkautta ja huolenpitoa. Jokaisella meistä on oikeus olla sellainen kuin on, ja tulla omana itsenään hyväksytyksi, kunnioitetuksi ja kohdatuksi ulkonäöstä riippumatta. Erilaisuus ei ole häpeä vaan rikkaus, ja erilaiset ihot vain yksi piirre muiden joukossa.

 • Ihoviikko 2019: Hoida ihoasi!
  Monet ihosairaudet vaativat jatkuvaa hoitamista ja vaikuttavat voimakkaasti elämänlaatuun. Jokaisen iho kaipaa huolenpitoa. Ihoviikolla 2019 levitämme tietoa ihosairauksista ja niiden hoidosta, nostamme esiin ihosairauksien vaikutusta arkeen ja tietysti olemme kaikkien ihosairauksia sairastavien tukena.

 • Ihoviikko 2018: Välitä ihostasi!
  Pidetään ihostamme huolta, eikä tuijotella toistemme ongelmakohtia! Olemme koonneet Ihoviikko.fi -sivuille runsaan määrän Ihoviikon 2018 tapahtumia. Sivustolla julkaistaan myös päivittäin uusia videoita: hoito-ohjeita ja vertaisuutta.

 

Sivua päivitetty: 7.11.2022