Virpi, palmoplantaarinen hyperkeratoosi

Sairastan palmoplantaarista hyperkeratoosia. Se aiheuttaa kämmeniin ja jalkapohjiin kellertävää ja hilseilevää ihon paksuuntumaa. Sairaus on luokiteltu harvinaiseksi.

Normaalissa arjessa sairaus vaatii minulta omat konstinsa ja hoitomuotonsa, jotta elämä olisi hieman normaalimpaa ja helpompaa. Sairaus on ollut mukanani aivan pienestä lapsesta saakka. Kouluaikana muut oppilaat eivät halunneet pitää kädestä kiinni, kun piti kulkea parijonossa ja kämmeniäni suorastaan pelättiin.

Aikuisiällä erityisesti työssäni olen huomannut asiakkaiden ilmeistä ja eleistä, että osa kavahtaa käsiäni, kun ojennan heille dokumentteja tms. Eräs asiakas jopa rohkeni suositella minulle lääkevoidetta, joka saattaisi auttaa. Todellisuudessahan tähän ei kuitenkaan täysin auta mikään voide tai lääke.

Muilta ihmisiltä toivoisin Ihorauhaa. Kun olen heille kerran kertonut mistä tässä on kyse, ei heidän tarvitsisi päivitellä asiaa kerta toisensa jälkeen, tai yrittää löytää voiteita tai lääkkeitä mitkä auttaisivat.

Halusin mukaan Ihorauha-kuvauksiin, sillä haluan olla mukana levittämässä tietoutta, jotta terveet ihmiset ymmärtäisivät paremmin, että kenellä tahansa voi olla ihosairaus tai vamma. Eikä se tee meistä sairastavista yhtään muita huonompia tai arvottomampia kansalaisia, kuin terveistä. Sairastavakin henkilö voi elää täysipainoista elämää, kuten kaikki muutkin.

T: Virpi

Sivua päivitetty: 7.11.2022