Astmatietoviikko 1.–7.5.2023

Vuoden 2023 Astmatietoviikon teemana on ikääntyneen astma.

Hoida ikääntyvän astmaa hyvin, näin happi kulkee ja jalka nousee!

Astma on yleisin pitkäaikainen keuhkosairaus, joka voi puhjeta missä iässä tahansa. Sitä sairastaa 5–10 prosenttia aikuisista. Yli 60-vuotiaista astmaa sairastaa naisista 16,6% ja miehistä 10,0%. Ikääntyvän astma kannattaa tunnistaa ja hoitaa hyvin, jotta happi kulkee ja jalka nousee! Hyvä toimintakyky mahdollistaa aktiivisen elämän harrastaen, liikkuen ja lastenlasten kanssa touhuten.

Nykyisin astman hoitoon on tehokkaita lääkkeitä ja hyvällä omalla hoidolla sekä terveellisillä elämäntavoilla voidaan vaikuttaa astman oireiluun. Ikääntyvällä hengitettävien astmalääkkeiden valintaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta lääke otetaan oikein ja lääke pääsee perille keuhkoihin. 

Tietoa astmasta

Osallistu Astmatietoviikolle!

Katso Astmatietoviikon tapahtumia kalenteristamme.

Tapahtumia Astmatietoviikolla

Yhdessä saamme enemmän aikaan!

Paikallisen allergia- ja astmayhdistyksen jäsenenä saat apua, tukea ja ajankohtaista tietoa arkeesi, ja voit tavata toisia samassa tilanteessa olevia. Yhdessä saamme paljon enemmän aikaan ja vaikuttamistoimintamme lisää painoarvoa. Olet siis mukana edistämässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa!

Liity jäseneksi

Allergia-, iho- ja astmaliiton Astmatietoviikko haluaa nostaa esiin astman vaikutuksia ihmisten arkeen. Astmatietoviikkoa vietetään kansainvälisen astmapäivän ympärillä. Vuonna 2023 kampanjaviikon teemana on ikääntyneen astman hyvä hoito.