Astmalähettiläät

Astmalähettiläät

Voisitko sinä antaa oman panoksesi, jotta muiden astmapolut olisivat helpompia eikä astma muodostuisi suureksi esteeksi? Lähde mukaan Allergia-, iho- ja astmaliiton vapaaehtoiseksi astmalähettilääksi Astmatietoviikolle 2024!

Mitä astmalähettiläs tekee?

Voit valita itsellesi jonkun tai vaikka kaikki neljästä tavasta toimia Astmalähettiläänä:

  1. Somettaja: Kerro somessa astmaan liittyviä kokemuksiasi, jaa Astmatietoviikon somepostauksia, osallistu somen astmakeskusteluihin.
  2. Materiaalien levittäjä: Vie oman paikkakuntasi terveysasemille, neuvoloihin tai keuhkopoliklinikoille Astma-oppaita, Astmatietoviikon julisteita ja Allergia-, iho- ja astmaliiton palveluesitteitä. Tilaa materiaali paketti laittamalla sähköpostia anu.sauliala@allergia.fi ja kerro sähköpostissa mihin voit viedä materiaalia ja yhteystietosi, niin saat materiaalit itsellesi postitse.
  3. Aamukahvien apukäsi: Tule Helsinkiin ti 7.5. klo 7.30-9.30 tai Tampereelle ke 8.5. klo 8-10 Astmatietoviikon aamukahveille jakamaan kahvia ja materiaaleja.
  4. Astma-vertaistreffien järjestäjä: Järjestä paikkakunnallasi tai verkossa tunnin astma-vertaistreffit Astmatietoviikolla tai sen jälkeen eli 6.-26.5. Vertaistreffien järjestämiseen on valmiit ohjeet ja materiaalit allergia.fi/vertaistreffit

Ketä etsimme astmalähettilääksi?

Toivomme astmalähettiläiksi miehiä, naisia ja muun sukupuolisia. Heitä, joilla astma on helppo ja heitä, joilla astma on hetkittäin esteenäkin.

Milloin astmalähettiläät toimivat?

Astmalähettiläät toimivat Astmatietoviikon 6.-12.5.2024 ennakkoon ja viikon aikana. 

Miten pääsee astmalähettilääksi?

Ilmoittaudu astmalähettilääksi lähettämällä sähköpostia anu.sauliala ja kerro mitä neljästä astmalähettilään tehtävästä haluat tehdä, niin saat tarkemmat ohjeet. 

Mitä vapaaehtoisena astmalähettiläänä saa?

Astmalähettiläänä saat olla merkityksellinen ja helpottaa muiden astmapolkuja. Samalla itse kertaamaan astman hoidon perusteita ja ehkäpä opit lisää astmasta. Kuulet ensimmäisten joukossa mitä Astmatietoviikolla tapahtuu. Astmalähettiläät saavat kiitokseksi Allergia-, iho- ja astmaliiton avainnauhan.

Lisätietoja Astmatietoviikosta: astmatietoviikko.fi
Lisätietoa astmalähettiläänä toimimisesta: Anu Sauliala, verkkoasiantuntija anu.sauliala@allergia.fi.

Astmalähettiläs-toimintaa koordinoi Allergia-, iho- ja astmaliitto.

Sivua päivitetty: 4.4.2024