Tapahtumat

Tapahtumat

Astmatietoviikolla tapahtuu:

Tarjoamme vertaistukea ja tietoa sinulle, jonka perheessä astma on tuttu toveri. Lasten astmaa sairastaa jopa 6-10 % suomalaisista ja yhtä suuri joukko kokee astman kaltaisia oireita - et ole yksin. Jäsenyhdistyksemme järjestävät monenlaisia tapahtumia. Tule rohkeasti mukaan!

Miten tukea astmaperheitä neuvolassa -tietoisku

Työskenteletkö neuvolassa? Käykö vastaanotollasi astmalasten vanhempia? Haluaisitko saada lisää työkaluja astmaperheiden tukemiseen?

Tule mukaan Miten tukea astmaperheitä neuvolassa -verkkotietoiskuun ti 3.5. klo 14.00-14.45!

Lisätietoa

Lapsen astma -verkkoluento to 5.5. klo 18

Tule mukaan Lapsen astma -verkkoluennolle! Saat vinkkejä lapsen astman hyvään hoitoon ja astmalapsen liikkumiseen, kuulet erään astmalapsiperheen arkikokemuksia ja saat tietää millaista tukea on astmaperheille tarjolla. Ilta järjestetään verkossa, joten voit osallistua vaikka kotisohvalta käsin!

Lisätietoa

Siirry tapahtumakalenteriin

Yhdistyksissä tapahtuu mm.

Astmalapsen vanhemmille tai koko perheen tapahtumia:

Turku ti-ti 3.-10.5. Lasten astmarastit Puolalanpuistossa. Omaehtoinen kiertely (ei tarvita ilmoittautumista) perheen tai koulu-/päiväkotiryhmien kanssa rasteilla. Tervetuloa! Lisätietoa.

Nummela ti 3.5. Vertaistapaaminen: ”Nummelan positiiviset” -vertaisryhmä tapaa sään salliessa kasvotusten koko perheen voimin. Ryhmää koordinoi vapaaehtoisemme Laura, Lohjan Seudun Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys. Lisätiedot ja ilmoittautuminen jadete89@gmail.com. Lisätietoa.

Hämeenlinna 5.5. Astmarastipolku lapsiperheille Aulangolla: Hämeen Allergia- ja astmayhdistys järjestää Aulangon Joutsenlammella rastipolun klo 17 alkaen. Tule mukaan kiertämään polku, jossa pieniä tehtäviä ja tietoa lapsen astmasta + materiaalia jaossa. Lisätietoa.

Jyväskylä Lasten astma -ilta 5.5. klo 18: Hei astmalapsen vanhempi! Katsotaan yhdessä Allergia-, iho- ja astmaliiton verkkoluento lapsen astmasta torstaina 5.5.2022 klo 18-19.30. Piippurannan klubi, Paperitehtaankatu 1, Jyväskylä (Kankaan alue). Vapaa pääsy. Tilaisuuden järjestäjä Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys. Lisätietoa.

Jyväskylä Koko perheen astmaseikkailu la 7.5. klo 14: Tervetuloa kaikki, joita lapsen astma koskettaa. Koko perheen astmaseikkailu järjestetään Viitaniemen kärjessä la 7-5- klo 14-15! Tapahtuman järjestää Keski-Suomen Allergia- ja Astmayhdistys. Lisätietoa.

Tampere Lasten astma -rastit 21.-29.5. Sorsapuistossa pääsee kiertämään koko perheellä lasten astma -rasteja, joissa on sekä tietoa että tehtäviä. Rastit löytyvät puistosta ja niitä voi kiertää omaan tahtiin. Rastit on vienyt paikoilleen Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys. Lisätietoa.

Astmaan liittyviä tapahtumia:

Tampere 2.5. Neuvontaa OLKA-pisteellä: Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksen neuvoja on tavattavissa Tays Keskussairaalan OLKA-pisteellä Ma 2.5. klo 8.30-10.30. Lisätietoa.

Lohja 3.5. Astmatietoisku: Tule kuulemaan astmatietoisku ja tutustumaan Tupperware-tuotteisiin mukavassa seurassa! Aika: ti 3.5. klo 18.00, Paikka: Porla. Järjestäjä: Lohjan Seudun Allergia-, Iho- ja Astmayhdistys. Lisätietoa.

Jyväskylä 3.5. klo 17.30 Astman askeleet -yleisötilaisuus: Kuinka potilas kulkee terveydenhuollossa? Mitä ovat astmaa sairastavan paikalliset hoitopolut Jyväskylässä ja seututerveyskeskuksen alueella? Miksi on tärkeää käydä seurantakäynneillä? Minne ottaa yhteyttä, kuinka usein, mistä saa apua? Astman askeleisiin opastamassa keuhkosairauksien asiantuntijahoitajat Sanna Olkkonen ja Johanna Piispanen.Ti 3.5.2022 klo 17.30-19 Jyväskylän kaupunginkirjasto, Unonsali, Vapaudenkatu 39-41. Tapahtuman järjestää Keski-Suomen allergia- ja astmayhdistys. Lisätietoa.

Riihimäki 3.5. klo 11-12 Astmatietoviikon info- ja keskustelutilaisuus Riksulassa: Mukana Anne Lumio (kokemusasiantuntija) Hämeen Allergia- ja astmayhdistyksestä. Puhutaan astma-asioista yhdessä, kysymykset ja omat kokemukset tervetulleita! Lisätietoa

Pirkanmaa/verkko 4.5. klo 18 vertaistapaaminen: Pirkanmaan astmaatikot tapaavat nyt myös verkossa. Tervetuloa mukaan jäsenemme ja jäsenyydestä kiinnostuneet. Keskustellaan astma-arjesta. Mukana on vapaaehtoisemme Carita. Järjestäjä: Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys. Lisätiedot ja ilmoittautuminen.: allergia@kolumbus.fi tai 044 339 5181. Lisätietoa.

Hämeenlinna 4.5. ja 5.5. klo 10-14 yhdistys OLKA-pisteellä: Tule tapaamaan Hämeen Allergia- ja astmayhdistystä OLKA-pisteelle Kanta-Hämeen Keskussairaalan aulassa (Ahvenistontie 20, Hämeenlinna). Tapaat meidät infopöydän luota – tule rohkeasti kysymään allergiasta, ihosairauksista ja astmasta. Lisätietoa.

Mikkeli 4.5. klo 17 vertaistoimintaa: Tule mukaan keskustelemaan arjessa jaksamisesta omaan hyvinvoinnin ylläpidosta allergian, astman ja ihosairauksien kanssa. Vertaisryhmäiltoihin osallistuminen on kaikille avointa, ilmaista ja luottamuksellista kokemusten jakamista. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: ulla.allergia (at) gmail.com tai Ulla puh. 0445332094. Järjestäjä: Etelä-Savon Allergia, Iho ja Astma ry. Lisätietoa.

Helsinki 5.5. Astmapäivän luento: Pääkaupunkiseudun Allergia- ja astmayhdistykset järjestävät astmapäivän luennon to 5.5.2022 klo 17. Lisätietoa.

Varkaus 5.5. klo 10-15: Astman omahoitopäivä Yhdistystalo Warikolla, Ahlströminkatu 22, Varkaus. Järjestäjä: Varkauden seudun allergia- ja astmayhdistys. Lisätietoa.

Muonio 5.5. klo 17.30 Astmatietoviikon terveysiltamat: Tervetuloa astmatietoviikon terveysiltamiin. Tilaisuus järjestetään yhdessä Tunturi-Lapin Allergia-, iho- ja astmayhdistyksen ja Muonion Sydänyhdistyksen kanssa. Lisätietoa.

Tampere Aikuisten astma -rastit 30.5.-5.6. Sorsapuistossa pääsee kiertämään aikuisten astma -rasteja. Rastit löytyvät puistosta ja niitä voi kiertää omaan tahtiin. Rastit on vienyt paikoilleen Pirkanmaan allergia- ja astmayhdistys. Lisätietoa.

Osallistu vertaistreffeille

Suositut Vertaistreffit antavat mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat ymmärtää sinua puolesta lauseesta! Vertaistreffit ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja ja niitä järjestetään niin verkossa kuin eri puolella Suomea. Siitepölyallergisille on tulossa virtuaalitapaamiset maalis- ja huhtikuussa. Ilmoittaudu mukaan juttelemaan allergiastasi!

3.5. klo 18-19 Astmalasten vanhempien verkkovertaistreffit

4.5. klo 18-19 Astmaatikkojen verkkovertaistreffit

Tule vertaistreffeille

Sivua päivitetty: 9.5.2022