Historiaa

Historiaa

Allergiaviikkoa on vietetty vuodesta 1982. Tyypillisesti teemana on ollut siitepölyallergia, mutta muitakin teemoja on vuosien varrella ollut. Penkaise arkistoa ja tutustu aiempiin Allergiaviikkoihin.

2023 Älä siedä - siedäty!

Vuonna 2023 Allergiaviikon teemana oli siitepölyn siedätyshoito. Sloganeiksi oli valittu Älä siedä - siedäty ja Ethän niiskuta yksin. Älä siedä - siedäty muistuttaa siedätyshoidon mahdollisuuksista. Ethän niiskuta yksin muistuttaa, että siitepölyallergisia on 20 % suomalaisista ja vertaistukea on tarjolla. Allergia- ja astmayhdistysten tapahtumissa on mahdollista tavata muita siitepölyallergisia sekä saada tietoa ja vinkkejä siitepölyallergian kanssa elämiseen. Kannattaa liittyä jäseneksi www.allergia.fi/liity.

2022 Hoida allergiasi.

Siitepölyn aiheuttamisen allergiaoireiden hyvä hoito on tärkeää, sillä hoitamaton allerginen nuha lisää astman riskiä. Kun tietää miten hoitaa allergian oireita, sekä ymmärtää milloin mikäkin siitepöly on isoimmillaan, niin siitepölyallergian kanssa on helpompi elää arkeaan.

Tällä viikolla 2022 haluamme herätellä niin siitepölyallergisia kuin hoitohenkilökuntaakin siitepölyallergian hyvään hoitoon. Moni siitepölyallerginen hyötyisi siedätyshoidosta, sillä hoito vähentää allergisen oireita 80-90 prosenttia. Samalla pienenee riski sairastua astmaan.

2021 Voihan astma!

Vuosittain yli 13 000 suomalaista saa uuden astmadiagnoosin. Astmaa sairastaa 10 prosenttia suomalaisista. Heti sairastumisen alkuvaiheessa saatu tuki ja tieto voivat helpottaa sairauden kanssa elämistä ja vähentää sairastamiseen liittyviä huolia ja pelkoja.

Ketä vain pelottaisi, jos tuntuu, ettei henki kulje. Astman kanssa onneksi auttaa, jos jalostat huolestumisen huolehtimiseksi. Kun tarvitset tietoa ja tukea astman hoitoon, olemme sinua varten. Oikean tiedon kanssa on helpompi hengittää. 

2020 Allerginen ilmastonmuutokselle?

Siitepölyallergiat vaikuttavat jopa miljoonan suomalaisen elämänlaatuun. Ilmaston lämpeneminen myötä siitepölykaudet pitenevät ja aikaistuvat ja siitepölymäärät kasvavat. Allergiaviikolla 2020 muistutamme, että siitepölyallergiset tarvitsevat entistä enemmän tietoa ja tukea arjen haasteisiin.

2019 Allergiaviikko 2019 - Yhdessä

Viikkoa alettiin viettää keväisin siksi, että kevään ja kesän siitepölyt aiheuttivat runsaasti oireita allergisille. Allergiaviikko on vuosien kuluessa jakanut paljon tietoa ja tukea arkeen. Sekä vertaistuelle että allergianeuvonnalle on tänä päivänäkäkin suuri kysyntä.

Vuoden 2019 Allergiaviikko on osa Allergia-, Iho- ja Astmaliitton 50-vuotisjuhlavuotta ja viikolla pyritään tekemään liittoa tunnetuksi kansalaisille.

2018 Otatko astmalääkkeesi oikein?

Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiaviikko-kampanja 9.–15.4.2018 haluaa kiinnittää huomiota astman hoitoon tarkoitettujen lääkkeiden oikeaan käyttöön. Vain oikein otettu lääke tehoaa, ja sairastavan elämänlaatu pysyy hyvänä.

2017 Pesetkö uuden vaatteen ennen käyttöä?

Ihomme on kosketuksissa tekstiilien kanssa valtaosan vuorokaudesta. Allergiaviikon teema painottuukin tänä keväänä 2017 tekstiilikemikaaleihin. Aihe, jota harva tulee ajatelleeksi, ennen kuin iho kutisee uuden vaatteen alla.

2016 Kukaan ei ole tahallaan allerginen!

Allergia- ja astmaliiton Allergiaviikkoa vietetään 4. – 10. huhtikuuta 2016. Kampanjallaan järjestö painottaa yliherkkyyksien ja allergioiden huomioimista: oireet ovat todelliset, ja kanssaihmisten on otettava ne todesta. Liitto julkaisee Allergiaviikolla Herkkikset-tosi-tv-parodian ja paikallisyhdistykset järjestävät tapahtumia kautta maan.

2015 Allerginen nuha heikentää elämänlaatua, nyt nenät kuntoon!

Allergiaviikko 2015 muistuttaa allergioiden hoidosta ja herkkien huomioimisesta. Allergia- ja astmaliiton kampanja korostaa tänä keväänä allergisen nuhan hoitoa. 

2014 Olemme herkkä kansa

Allergiaviikkoa vietettiin 7. – 13.4.2014. Kampanja jatkoi teemalla ”Olemme herkkä kansa”. Viestinä oli ”Itsestä saa välittää, muista pitää huolehtia”. U

2013 Lääkityksellä läpi pölisevän kesän!

Siitepöly saa nenät ja silmät vuotamaan. Allergialääkitys on monille tarpeen, vaikka keväästä onkin ennakoitu siitepölyallergisille helppoa. Hyvä lääkitys lievittää oireita ja pitää työkykyä yllä läpi pöllyävän kevään. Valtakunnallista Allergiaviikkoa vietetään 8. - 14. huhtikuuta 2013.

2012 Olemme herkkä kansa

Valtakunnallinen Allergiaviikko-kampanja herättelee siitepölyallergiset kevääseen. Samalla Allergiaviikko 2012  kehottaa huomioimaan myös herkät läheiset. Kampanjan järjestää Allergia- ja astmaliitto paikallisyhdistyksineen.

2011 Allergiaviikko herättää siitepölykauteen

Kampanjaviikko 2011 on ajankohtainen muistutus allergisille, sillä lääkitys on aloitettava viimeistään viikkoa ennen siitepölykauden käynnistymistä.

2010 Allergiaviikko lähestyy – herätys siitepölykauteen!

ALLERGIAVIIKKO® Allergia- ja Astmaliitto jäsenyhdistyksineen järjestää valtakunnallisen Allergiaviikon viikolla 15 eli 12.-18.4.2010. Vuosittainen tapahtuma herättelee allergisia siitepölykauteen. Kampanjan aikana järjestetään lukuisia tapahtumia kautta maan: saatavilla on ilmaista neuvontaa, oppaita ja lehtiä. Viikolla on myös luentoiltoja ja virkistystapahtumia.

Vuodet 1982-2009

Allergiaviikkoa on vietetty myös vuosina 1982-2009.


 

Sivua päivitetty: 31.8.2023