Terve askel luontoon

Yhteys monimuotoiseen luontoon ehkäisee monia sairauksia, kuten allergiaa ja astmaa. Haitalliset vieraslajit ovat uhka luonnon monimuotoisuudelle.

Terve askel luontoon -hanke torjui haitallisia vieraslajeja ja viestitti luonnon terveysvaikutuksista. Vuosina 2017-2019 järjestettiin vieraslajitalkoita ja koulutettiin vieraslajien poistoon keskittyviä iskujoukkoja usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Hankkeeseen liittyivät myös uhanalaisten perinneympäristöjen ja arvokkaiden luontotyyppien hoitoon keskittyvät talkooleirit.

Hankkeen Facebook-ryhmä Vieraslajien torjuntajoukot on edelleen aktiivinen ryhmä kaikille vieraslajeista kiinnostuneille! Ryhmässä keskustellaan, kysytään ja vinkataan vieraslajeista sekä mainostetaan vieraslajitalkoita. Liity nyt!


Hankkeen talkoisiin osallistui kolmen vuoden aikana yli 2200 ahkeraa talkoolaista! Lue juttu aiheesta täältä. Suurkiitokset kaikille talkoolaisille ja talkoiden vetäjille!

Hankkeen vieraslajitalkoita vedettiin usealla paikkakunnalla, mm. Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Turussa. Talkoovetäjäkoulutuksia vedettiin vuosina 2018 ja 2019 Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.


#luontoaskel
Facebook: Luontoaskel
Twitter: @luontoaskel