?>

50 vuotta tekoja paremman elämänlaadun puolesta

Allergia, iho ja astmaliitto on edistänyt suomalaista hyvinvointia jo vuodesta 1969, lähde aikamatkalle.

1969
Rakkaus synnytti liiton

50 vuotta sitten astmaatikon puoliso oivalsi, että astmaan ja allergioihin tarvitaan enemmän tukea ja tiedottamista. Niinpä hän perusti Allergia- ja Astmaliiton, jotta apua ja tietoa olisi saatavilla siellä, missä ihmisetkin ovat – jo ennen lääkärin vastaanottoa.

1975
Puhtaan ilman puolesta

70-luvulla heräsi ympäristötietous ja ihmiset halusivat tietää, mitä tehtaiden piipuista tupruteltiin taivaalle. Ulkoilmanlaadun tutkimiseen kiinnitettiin enemmän huomiota ja myös sisäilman laatu siirtyi suurennuslasin alle. Allergialiiton logossa lukikin pitkään ”puhdas ilma – terveytesi ystävä”

1973
Lempeyttä lasten ihoille

Kun atopialasten perheet alkoivat saada asiantuntevaa sekä ajantasaista tukea ja tietoa, saatiin uuvuttavia sairaalajaksoja lyhyemmiksi, omahoidosta tuli tehokkaampaa ja suomalaisista perheistä tuli onnellisempia ja terveempiä.

2008
Apua ahdinkoon allergiaohjelmalla

Kun allergiaohjelma lanseerattiin vuonna 2008, käännettiin kansakunnan katse kohti vakavia allergioita. Laajempi tietoisuus muokkasi nopeasti käsityksiä allergioiden hoidosta ja huomioon ottamisesta. Vuosien varrella allergiaohjelma on sivistänyt suomalaisia muun muassa siedätyshoidon eduista.

1977
Direktiivi tumppasi tupakat

Vuonna 1977 hengittäminen helpottui huomattavasti, kun Allergialiitto päättäväisesti lobbasi voimaan direktiivin, jonka avulla sisätilatupakointi saatiin vihdoin kiellettyä. Nykyään ajatus yleisten paikkojen sisätiloissa tupakoimisesta tuntuu suorastaan järjettömältä. Hyvä me!

1992
Kutinasta eroon ja valoa kohden

Kun kaukana avaruudessa helottavaan tähteen tutustuttiin tarkemmin, aloimme ymmärtämään sen hyötyjä ja haittoja syvällisemmin. Lääketieteellisistä valohoidoista on saatu apua ihosairauksien hoitoon jo vuodesta 1992.

1983
Tutkiva tietää enemmän

1983 lähtien allergiatutkimus on leikannut huhuilta siivet ja mykistänyt mutu-tuntumat – ahkera ja tinkimätön puurtaminen on luonut Allergialiiton allergiatutkimuksesta tieteellisesti luotettavan instanssin, jonka kanssa vuoropuhelu on helppoa ja helpottavaa.

1994
Astmaohjelma

1994 käynnistetty kansallinen astmaohjelma muutti monien elämän. Kymmenvuotinen ohjelma kehitti astman hoitoa ja paransi astmaatikkojen elämänlaatua. Astmaohjelman siivittämä aloitettiin myös astmahoitajien kouluttaminen. Nämä helpomman hengityksen lähettiläät ovat tarjosivat apua ja asiantuntemustaan astmaatikkojen ja keuhkoahtaumataudista kärsivien iloksi.

1970
Kutinoista eroon rasvaamalla

Nykyään suomalaiset osaavat erinomaisesti rasvata ihoaan. Eikä ihme, sillä rasvausapua, tietoa ja koulutusta on jaettu jo vuodesta 1970 lähtien. Kun ymmärsimme, että olemme herkkä kansa – meistä tuli vahvempia yhdessä.

2014
Tuoksut kävivät tunteisiin

Nykyhetkessä emme enää ihmettele tuoksuyliherkkyyttä – se tunnetaan ja tunnustetaan laajasti koko Suomessa. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto on rummuttanut asian puolesta vuodesta 2014 lähtien, ja nykyään se otetaan jo hyvin huomioon arjessa.

1987
Ihosta ihmisen hyvinvoinnin peili

Tärkein asusteemme ei mene koskaan pois muodista, eikä sitä pääse myöskään vaihtamaan, joten parempi huolehtia siitä hyvin. Jo vuodesta 1987 olemme nostaneet esille erilaisten ihojen hyvinvoinnin ja hoivaamisen tärkeyttä. Ihosta huolehtiminen on osa arkea läpi elämän.

1996
Tunnettu tunnus takaa turvan

Allergiatunnus lanseerattiin vuonna 1996 ja se on siitä asti toiminut luotettavana merkkinä allergiaturvallisista tuotteista. Näin 23 vuotta myöhemmin olisi lähes hullunkurista kuvitella, että tuoteturvallisuus olisi edelleen kuluttajan vastuulla. Onneksi ei tarvitse kuvitella, kun on Allergia-, Iho- ja Astmaliitto. Tule mukaan tekemään parempaa huomista.

Liity Allergia-, iho- ja astmaliiton jäseneksi!

  • Saat apua ja tukea arkeen
  • Tapaat toisia samassa tilanteessa olevia esimerkiksi yhdistyksen toiminnassa ja kursseilla.
  • Saat uusinta tietoa allergiasta, astmasta ja ihosairauksista.
  • Olet mukana edistämässä allergiaa, astmaa ja ihotautia sairastavien asiaa.
  • Saat Allergia, Iho & Astma -lehden ja muita jäsenetuja.

Lue lisää ja liity jäseneksi!

Takaisin alkuun