Allergiatunnus®
auttaa valitsemaan tuotteen.

Allergiatunnus®

Tuotteiden sisältämiä materiaaleja ja kemikaaleja ei ole helppo selvittää itse. Allergiatunnus on merkki siitä, että tuote täyttää allergiakriteerit. Tuotteet eivät sisällä yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai materiaaleja. Aineiden kohdalla tutkitaan aina myös käytetyt pitoisuudet, sillä jotkin aineet ovat hyvin siedettyjä, kun koostumuksessa käytetty pitoisuus on pieni. Allergiatunnus auttaa kuluttajia valitsemaan tuotteen, joka ei myöskään aiheuta hengitystievaikeuksia tai laukaise tuoksuyliherkkyysoireita. Allergiatunnuksen saaneet tuotteet eivät sisällä hajusteita. 

Allergiatunnus ohjaa yrityksiä vastuulliseen valmistamiseen ja auttaa yrityksiä huomioimaan kuluttajien sairaudet. Allergiat ovat aina yksilöllisiä ja osa voi olla herkistynyt myös aineelle, joka on yleisesti hyvin siedetty. Allergiatunnus ei ole tae, että tuotteet soveltuvat kaikille.

Allergiatunnuksen myöntää Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry toteuttaen arviointityön yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa. Allergiatunnuksen vaatimukset on määritelty tarkasti kullekin tuoteryhmälle.