Allergiatunnus®
auttaa valitsemaan tuotteen.

Allergiatunnus®

Tuotteiden sisältämiä materiaaleja ja kemikaaleja ei ole helppo selvittää itse. Allergiatunnus on merkki siitä, että tuote täyttää allergiakriteerit. Tunnuksen saaneet tuotteet eivät sisällä hajusteita tai yleisesti herkistäviä tai ärsyttäviä aineita tai materiaaleja. Aineiden lisäksi tutkitaan myös käytetyt pitoisuudet, sillä osa kemikaaleista on hyvin siedettyjä, kun koostumuksessa käytetty pitoisuus on pieni. Allergiatunnus auttaa kuluttajia valitsemaan tuotteen, joka ei myöskään aiheuta hengitystievaikeuksia tai laukaise tuoksuyliherkkyysoireita.

Allergiatunnus ohjaa yrityksiä terveysvastuulliseen valmistamiseen ja auttaa yrityksiä huomioimaan kuluttajien hyvinvointi. Allergiat ovat kuitenkin aina yksilöllisiä ja osa voi olla harvinaisesti herkistynyt myös aineelle, joka on hyvin siedetty. Allergiatunnus ei ole tae, että tuotteet soveltuvat kaikille.

Allergiatunnuksen myöntää Allergia-, Iho- ja Astmaliitto ry toteuttaen arviointityön yhteistyössä ulkopuolisten asiantuntijoiden ja tutkijoiden kanssa. Allergiatunnuksen vaatimukset on määritelty tarkasti kullekin tuoteryhmälle.