Mitä tietoa etsit?

Yhdistysten, henkilöstön ja jäsenten hyvinvointi tärkeää kohun keskellä

16.2.2021

Järjestöämme koskeva julkinen keskustelu liittyen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen (STEA) tekemään tarkastusraporttiin koskien vuotta 2018 ja siinä esille nostetut epäselvyydet koskien liiton talous- ja hallintoasioita vaikuttavat ymmärrettävästi henkilöstöön ja järjestöväkeen, joilla ei ole ollut vastuuta tapahtuneesta.

Hyvinvointi ja työrauhan takaaminen yhdistysten luottamushenkilöille, vapaaehtoisille ja henkilöstölle on nyt äärimmäisen tärkeää, sillä he ovat avainasemassa vapaaehtois- ja vertaistoiminnan mahdollistamisessa, järjestöväen tukemisessa kentällä ja yhteistyökumppaneiden kanssa toteutettavassa vaikuttamis- ja edunvalvontatyössä.

  • Kyseessä on hyvin hankala kokonaisuus, joka liittyy liiton konsernin välisiin hallintorakenteisiin ja jolla ei ole tekemistä itse toimintamme kanssa. On hyvin kurjaa, että järjestöväki ja henkilöstö joutuvat julkiseen keskusteluun. Muutostyöt on aloitettu syksyllä 2019 ja isojen kokonaisuuksien järjestely vaatii työtä. Keskeistä on nyt turvata myös henkilöstön jaksaminen muutostyön keskellä, sanoo toiminnanjohtajana syksyllä 2019 aloittanut Paula Hellemaa.

Työmme on hyvin tärkeää kohderyhmällemme ja se on myös meille sydämen asia:

  • Viime vuonna 2020 toteutettiin 22 kurssia, joihin osallistui 330 henkilöä. Vuoden aikana järjestettiin 104 vertaistreffiä ja näihin osallistui 600 henkilöä. Maksutonta allergia- ja astmaneuvontaa hyödynnettiin yli 1000 kertaa, eniten tukea ja neuvontaa jaettiin astman, koronan ja sisäilman parissa. Tuki ja neuvonta on ollut merkittävä apu sairastaville koko liittomme 50-vuotisessa historiassa, jatkaa Paula Hellemaa.

Kaikki tarkastuksessa esiin nostetut epäkohdat on otettu erittäin vakavasti. Liitossa on toteutettu muutoksia johdossa, hallinnossa, toimintatavoissa ja sisäisessä valvonnassa tiiviissä yhteistyössä hallituksen kanssa ja muutostyöt saadaan päätökseen tämän vuoden aikana.

Sivua päivitetty: 17.2.2021