Vertaistreffeiltä vinkkejä arkeen

5.2.2020

Tänä vuonna järjestetään vertaistreffejä ympäri Suomen! Allergia-, Iho- ja Astmaliiton jäsenyhdistysten matalan kynnyksen vertaistapaamisia on kalenterissa ja suunnitteilla jo kymmeniä.

Vertaistreffeillä pääset jutustelemaan arjesta sairautesi kanssa – sellaisten ihmisten seurassa, jotka voivat ymmärtää sinua jo puolesta lauseesta. Kuulet, millaisia ajatuksia muilla herää sairauden kanssa elämisestä, ja kenties pääset poimimaan käytännön vinkkejä omaan arkeesi.

Keskustelun virittäjinä toimivat keskustelukortit, jotka herättävät pohtimaan sairautta eri näkökulmista. Mitä olisit halunnut kuulla konkarilta, kun sairastuit? Millainen vaikutus sairaudella on uneesi? Mitä laukustasi löytyy sairauteesi liittyen? Mistä olet saanut tietoa sairauteesi liittyen?

Eräs vertaistreffien osallistuja kommentoi kokemustaan näin: ”Juttu lähti nopeasti liikkeelle. Pääsimme puhumaan luottamuksellisesti. Jaoimme hoitovinkkejä, nauroimme sairaudellemme ja puhuimme avoimesti hoidoista ja selviytymisestä. Tapaamisessa huomasi, että löytyy yhtä monta tarinaa kuin on ihmistä.”

Tule mukaan vertaistreffeille tai vielä parempi: järjestä sellaiset itse! Olisiko paikkana kaupungin mukavin kahvila vai metsälenkki? Päätä vain aika ja paikka, kutsu porukka kokoon ja vertaistreffit ovat valmiit alkamaan. Jo parikin osallistujaa riittää. Katso miten voit järjestää vertaistreffit ja valtakunnallinen treffikalenteri!

Sivua päivitetty: 5.2.2020