Vaikuta valinnanvapauslakiin!

9.10.2017

Hallitus on sopinut valinnanvapauslain päälinjoista ja pykälistä. Marraskuun alussa lausuntokierrokselle tulevassa lakiehdotuksessa on otettu huomioon perustuslakivaliokunnan kesällä antama lausunto. Aiemmasta lakiehdotuksesta poiketen maakuntia ei velvoiteta yhtiöittämään palveluita. Perustason palveluita tuottavan sote-keskuksen toimintaa on tarkennettu.

Keskuksia muun muassa velvoitetaan ottamaan parempi vastuu potilaan ja asiakkaan kokonaistilanteesta. Lakiin kirjattiin oma pykälänsä yhtenäisen asiakassuunnitelman velvoitteesta Sosiaalihuollon asioissa sote-keskusten vastuulle jää vain neuvonta ja ohjaus. Maakunnalle lisättiin velvollisuus jalkauttaa sosiaalityön osaamista sote-keskusten tueksi.

Allergia-, iho- ja astmaliitto tulee antamaan oman lausuntonsa uudesta valinnanvapauslaista. Liitto kannustaa yhdistyksiä ja jäseniä seuraamaan sote-uudistuksen etenemistä sekä antamaan siitä palautetta ja kommentteja Risto Heikkiselle (risto.heikkinen@allergia.fi) tai Sirpa Pajuselle (sirpa.pajunen@allergia.fi).

Sivua päivitetty: 9.10.2017